SLAVI OSMI ROĐENDAN

Svi komentiraju rođendansku fotku princa Georgea: Što kažete, kome od svojih rođaka najviše sliči?

Još jedna tradicija na dan rođenja trećeg u redu za prijestolje nije izostala - rasprava o tome kome George najviše sliči
Princ George
 The Duchess Of Cambridge/AFP

Po ustaljenom običaju, Kensingtonska palača objavila je novu fotografiju malenog princa Georgea koji danas slavi osmi rođendan. Snimila ju je, kao i svih godina do sada, njegova mama Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea.

Fotografija je snimljena početkom mjeseca u Anmer Hallu, u Norfolku, gdje Cambridgeovi imaju imanje koje im je nakon vjenčanja poklonila kraljica Elizabeta II. i gdje provode veći dio ljeta.

Georgea krasi širok osmijeh, nosi tamno-plavu polo majicu s narančastim prugama (navodno joj je cijena oko sto kuna) kakve su svojevrsni zaštitni znak njegove garderobe. Sjedi na Land Rover Defenderu, a u pozadini se nazire cvjetna livada. Navodno je Land Rover na slici kao svojevrsna posveta dječakovu pradjedu, princu Philipu, koji je preminuo 9. travnja, a obožavao je te britanske automobile s pogonom na četiri kotača i do poznih godina uživao vozeći ih.

George, plavokosi dječak plavih očiju, sladak je kao i na svim dosadašnjim rođendanskim fotografijama, a preko društvenih mreža dobio je mnoštvo čestitki i lijepih poruka.

Još jedna tradicija na dan rođenja trećeg u nasljednom redu za britansko prijestolje nije izostala - rasprava o tome na koga George najviše sliči.

- Isti tata! - pišu mnogi fanovi. Drugi govore kako se vidi da je kraljević pravi Windsor, no smatraju da nije "precrtani William" nego više nalikuje nekim drugim rođacima. Smatraju da je George „prava slika i prilika” svojeg pra-pradjeda s kojim dijeli i ime Georgea VI., oca kraljice Elizabete II.

Drugi dodaju da princ više nalikuje na pra-prastrica Edwarda VIII. koji je abdicirao kako bi se mogao oženiti Amerikankom Wallis Simpson.

- Imaju jednake osmijehe – napisao je na Twitteru jedan rojalist koji je iz arhiva izvukao sliku Georgea VI. i Edwarda VIII. dok su bili djeca. Na kraju, među čestitarima našlo se i onih koji smatraju da George sve više nalikuje na djeda Michaela Middletona, oca Kate Middleton.

Nema mnogo informacija o tome kakva će biti proslava u Anmer Hallu, no britanski mediji pretpostavljaju da će biti skromna i jednostavna. No, za razliku od prošle godine i vremena lockdowna, uz Georgea, njegove roditelje Williama i Kate, sestru Charlotte i brata Louisa, u čaju i kolačima ove bi godine mogli uživati i neki bliski prijatelji Cambridgeovih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:49