DOLAZI KASNIJE?

Svi se pitaju gdje je Meghan Markle? ‘Bojala se da je članovi kraljevske obitelji neće baš toplo dočekati‘

Nije jasno je li vojvotkinji od Sussexa kraljevska obitelj rekla da se drži podalje ili se ona sama odlučila za to

Meghan Markle

 Ulices Ramales/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Meghan Markle možda nije otputovala u Balmoral sa svojim suprugom, princem Harryjem, zbog straha da je drugi članovi kraljevske obitelji neće ‘toplo prihvatiti‘, rekao je BBC-jev kraljevski dopisnik Nicholas Witchell.

Vjerojatno će vojvotkinja od Sussexa ostati u Londonu, nakon što je odlučila da ipak neće otputovati u Škotsku s Harryjem, a britanski mediji to opisuju kao kasnu ‘promjenu plana‘.

Glasnogovornik vojvode i vojvotkinje od Sussexa potvrdio je ranije u četvrtak da će par zajedno putovati u ‘Škotsku‘ nakon vijesti o kraljičinu lošem zdravlju, piše Daily Mail.

Iako nije jasno što je izazvalo ‘promjenu plana‘, jedan kraljevski stručnjak nagađao je da bi razlog mogao biti strah da ona ‘možda neće biti pretjerano toplo dočekana‘.

"Da budem potpuno iskren, možda ona neće biti pretjerano toplo dočekana", rekao je BBC-jev kraljevski dopisnik Nicholas Witchell.

image

Meghan Markle

John Stillwell/Pa Images/Profimedia

Kraljevska obitelj potvrdila je smrt kraljice Elizabete II. u četvrtak u 18.30 sati, a Buckinghamska palača rekla je da je umrla ‘mirno‘ u Balmoralu. Vjeruje se da je njezin unuk, princ Harry stigao na kraljevsko imanje ubrzo nakon objave o smrti.

Harry i Meghan prvotno su izjavili da će zajedno putovati u Škotsku, a ta je objava stigla u 13.38 sati - otprilike sat vremena nakon što je kraljevska obitelj objavila da su liječnici ‘zabrinuti‘ za kraljičino zdravlje. No, oko 16.30 sati izvori bliski paru rekli su novinarima da Meghan neće putovati sa suprugom u Balmoral. Kasnije je to potvrdio i Omid Scobie, novinar kojeg se smatra ‘prijateljski‘ nastrojenim prema kraljevskom paru.

U iznenađujućoj objavi na Twitteru, Scobie je povukao usporedbe s vojvotkinjom od Cambridgea, Kate Middleton. Naime, ranije je najavljeno da će Kate ostati u Windsoru sa svojom djecom - Georgeom, Charlotte i Louisom, kojima je u četvrtak bio prvi dan u novoj školi.

Press Association (PA), vodeća britanska nacionalna novinska agencija, objavila je u 16.39 sati da vojvotkinja od Sussexa neće putovati s princem Harryjem u Balmoral. Nije jasno je li vojvotkinji od Sussexa kraljevska obitelj rekla da se drži podalje ili se ona sama odlučila držati podalje, poput vojvotkinje od Cambridgea. Kraljevski stručnjak izjavio je da je mogući razlog taj što se Meghan ne bi osjećala dobrodošlo.

image

Kate Middleton, princ William, princ Harry i Meghan Markle

Shutterstock Editorial/Profimedia

Izvori bliski paru kažu da bi se ona mogla pridružiti Harryju u Škotskoj kasnije. U međuvremenu, princ Harry je zakasnio. Stigao je do svoje bake kraljice ubrzo nakon što je objavljena vijest o njezinoj smrti.

Nakon što je ta vijest dospjela u javnost, početna web stranica njihove zaklade Archewell zatamnila se i osvanule su riječi: ‘U spomen na Njezino Veličanstvo Kraljicu Elizabetu II. 1926. - 2022.‘

Očekuje se da će vojvoda, koji tuguje za svojom bakom, prisustvovati kraljičinu sprovodu, a vjerojatno će mu se pridružiti i Meghan. Ona je propustila sprovod princa Philipa 2021. jer je tada bila u visokom stupnju trudnoće s kćeri, princezom Lilibet.

Posljednji put Sussexi su kraljicu vidjeli u lipnju ove godine, usred proslave platinastog jubileja, kada su je prvi put predstavili svojoj kćeri Lilibet, koja je dobila ime po kraljičinu nadimku iz djetinjstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:36