GDJE ĆE SE ODRŽATI?

Švicarci u problemu zbog Nema: ‘Moramo srezati proračun i štedjeti, a sad još i taj Eurosong‘

Već je potvrđeno kako domaćin može očekivati ​​troškove od ‘između 10 i 20 milijuna eura‘, a još nisu odabrali grad

Nemo pri povratku u Švicarsku

 Arnd Wiegmann/Afp

Nemo, ovogodišnji pobjednik Eurosonga, svojom pjesmom "The Code" doveo je izbor za pjesmu Europe u Švicarsku, no istovremeno stvorio i veliki problem - obvezao švicarsku radio i televizijsku kuću SRG da organizira događaj 2025. godine usred poteškoća s proračunom.

image

Nemo pri povratku u Švicarsku

Arnd Wiegmann/Afp

Unatoč činjenici da održavanje Eurosonga u vašoj zemlji donosi itekakav prestiž, Švicarskoj će Nemova pobjeda donijeti i financijski teret, koji je prošle godine izbjegao političku inicijativu da smanji svoj proračun za pola.

Naime, poteškoće počinju već pri izboru mjesta održavanja ovog popularnog događaja. Pobjednik Nemo je rodom iz Biela u sjeverozapadnoj Švicarskoj, a iako je glasnogovornik tog malog grada pozdravio ideju da se natjecanje održi tamo - šanse su vrlo male jer infrastrukturu za takav audio-vizualni spektakl nemaju. S druge strane, čak ni Bern, glavni grad Švicarske, nema sve što je potrebno za realizaciju najvećeg TV događaja nakon finala Svjetskog prvenstva u nogometu.

image

Nemo

Tobias Schwarz/Afp

Inače, Basel, Hallenstadion u Zürichu i Palexpo u Ženevi moguća su mjesta za natjecanje sljedeće godine i obje institucije su se već izjasnile da bi prihvatili odgovornost i potvrdili Tagesanzeigeru da je SRG već stupio u kontakt radi preliminarnih razgovora.

Što se tiče troškova, iz Ženevske europske radiodifuzne unije su za švicarske novine Tagesanzeiger potvrdili kako domaćin može očekivati ​​troškove od "između 10 i 20 milijuna eura".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 05:04