UŽIVALA JE DO KRAJA

Švicarski susjedi otkrili kako je Tina Turner provodila posljednje dane: ‘Kupovala je dizajnersku odjeću i delicije‘

Stanovnici sela pamte je kao skromnu, druželjubivu i pristojnu. Često bi išla sama u nabavku, iako je imala osoblje

Tina Turner

 A3637 Joerg Carstensen/Dpa/Profimedia/A3637 Joerg Carstensen/dpa/profimedia

Glazbena legenda Tina Turner proživjela je svoje posljednje dane lutajući po slikovitom švicarskom selu koje se nalazi uz jezero i koje je nazivala svojim domom, piše Daily Mail. Pjevačica bi navode, ležerno šetala ulicama Küsnachta kupujući dizajnersku odjeću i gurmanske delicije. U drugim bi prilikama sjedila na klupi u lokalnom parku, gledajući preko jezera Zurichsee u snijegom prekrivene planine. I unatoč tome što je imala osobnog batlera i kompletno osoblje, zvijezda bi se sama vozila uskim uličicama u svom Porsche Cayenneu. Turner koja je prošli tjedan preminula u 84. godini života, susjedi pamte kao "skromnu", "druželjubivu" i "pristojnu".

image

Erwin Bach i Tina Turner

Xpusjp/Backgrid Uk/Profimedia/Xpusjp/backgrid Uk/profimedia

"Tina Turner bi ponekad dolazila u grad u kupovinu. Imala je batlera, ali je i sama voljela ići sa svojim mužem Erwinom. Posebno im se svidjela Moreira Gourmet House. To je najbolje mjesto u okolici za kupnju dimljenog lososa i bijelih tartufa. To su tamo kupili.", ispričao je mesar Benny Lang rekao je za DailyMail.com.

Tina Turner preselila se u Küsnacht 1995. kada je njezin suprug Nijemac Erwin Bach dobio posao voditelja švicarskih ureda EMI Musica u obližnjem Zürichu. Vjenčali su se 2013. godine. Iste godine Tina je dobila švicarsko državljanstvo i odrekla se američke putovnice. Turner, koja je naučila govoriti njemački kako bi stekla pravo na švicarsko državljanstvo i usvojila poseban švicarski dijalekt, pohađala je satove joge u javnom parku Horn, nekoliko minuta hoda od njezinog prostranog zamka.

"Kada je tek došla živjeti ovdje, počela je ići na jogu. Pohađala je nastavu koja se održavala u parku.", ispričala je jedna susjeda, dok je drugi susjed dodao kako je voljela ići u park i sjediti uz jezero.

"Rekla bi ‘Gruezi‘, kako kažemo ‘Zdravo‘ na švicarsko-njemačkom, ljudima koji šeću svoje pse. Bila je vrlo prijateljski raspoložena.", kazao je. Turner je također često posjećivala trgovinu dizajnerske odjeće Laredo.

image

Obožavatelji ostavljaju cvijeće ispred doma Tina Turner

Fabrice Coffrini/Afp

"Bila je vrlo skromna. Nije bila umišljena. Sviđale su joj se cipele. Ovdje imamo neke vrlo lijepe cipele, koje su izradili talijanski dizajneri. Koštaju oko 1000 švicarskih franaka. Prodajemo i odjeću. Naše haljine koštaju otprilike isto. Gospođa Turner ih je voljela kupovati. I kupila je džempere od kašmira za svog muža Erwina.", ispričala je prodavačica Arzu Oezoguz.

"Vidjela bih Tinu Turner kako hoda ulicom sa svojim mužem. Djelovali su vrlo opušteno i sretno zajedno.", ispričala je stanovnica sela Carmen. Udaljen kratkom vožnjom od švicarske financijske prijestolnice Züricha, Küsnacht je dom mnogih bogatih iseljenika.

image

Dvorac u kojem je u Švicarskoj živjela Tina Turner

Fabrice Coffrini/Afp

Engleski se naširoko govori u vrhunskim trgovinama i restoranima kojima mjesto obiluje. Inače, švicarski dvorac Tine Turner na jezeru je prodan, saznalo se samo nekoliko dana nakon njezine smrti. Chateau Algonquin, u koji su obožavatelji i dobronamjernici pohrlili kako bi odali preminuloj pjevačici zadnju počast, sada je u vlasništvu multimilijunašice, poslovne žene iz Švicarske, Ines Kaindl-Benes. Impresivno imanje koje uključuje četverokatnu glavnu zgradu, veliki vrt, dvokatnicu za čamce i smješteno je na 1350 hektara zemlje, bilo je dom Turner i njezina supruga Erwina Bacha posljednje 22 godine, a tamo su se i vjenčali. Ali par nikada nije posjedovao prostrano imanje u otmjenom selu Küsnacht u blizini Züricha. Jednostavno su ga iznajmili od vlasnika. Međutim, ne očekuje se da će udovac Erwin biti prisiljen otići, jer se vjeruje da je nova vlasnica, poslovna žena Ines Kaindl-Benes, kupila nekretninu kao investiciju. Kaindl-Benes je predsjednica Upravnog odbora obiteljske tvrtke za preradu drva Swiss Krono Group u Luzernu, s osobnim bogatstvom koje se procjenjuje na oko 988 milijuna dolara. Kupoprodajna cijena dvorca nije objavljena, ali se procjenjuje da je cifra iznosila oko 86 milijuna dolara i to u gotovini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:28