INDIJAC ŽENI SINA

Svjetski superbogataši idu na spektakularno vjenčanje koje će trajati tri dana: Pjevat će im Rihanna, poslužit će 2500 jela...

Sin Mukesha Ambanija ženi plesačicu Radhiku, a ovaj vikend pjevat će im Rihanna

Obitelj Ambani; Anant i Radhika

 AFP

Jedan od najbogatijih indijskih obitelji priprema spektakularno vjenčanje, koje bi luksuzom moglo zasjeniti čak i slične zabave najbogatijih i najmoćnijih ljudi na svijetu.

Prije šest godina Mukesh Ambani, najbogatiji Indijac, priredio je svojoj kćerki Ishi najskuplje vjenčanje koje je najmnogoljudnija zemlja na svijetu vidjela. Pjevala joj je Beyoncé, a prijem je organiziran na talijanskom jezeru Como, ali i kasnije u Mumbaiju te Radžastanu. Koštalo je gotovo 92 milijardi eura.

Ambani je spreman ovaj vikend organizirati još ekstravagantniju svadbenu manifestaciju. Ovoga puta ženi se njegov najmlađi sin, 28-godišnji Anant Ambani.

image

Mukesh Ambani (u sredini), i njegov sin Anant Ambani (četvrti s desna) traže blagoslov na večeri organiziranoj za istaknute pripadnike zajednice u Jamnagaru

-/Afp
image
-/Afp

Diljem Indije pomno se iščitavaju najsitniji detalji proslave vjenčanja na kojoj će Anant oženiti Radhiku Merchant (29), kći iz poznate poduzetničke obitelji koja vodi Encore Healthcare, veliku indijsku farmaceutsku tvrtku.

Merchant je završila školu klasičnog plesa, a sada sjedi u upravnom odboru Encorea.

Prema Forbesovoj listi bogataša, Ambani je kao predsjednik konglomerata Reliance Industries, koji se bavi svime i svačime, od energetike do tekstila i telekomunikacija, najbogatiji je čovjek u Aziji. Njegovo se bogatstvo procjenjuje na oko 100 milijardi eura. Ambani je dao izgraditi Antillu, dom na 27 katova u Mumbaiju, koji je nakon izgradnje privukao pozornost cijelog svijeta, a navodno je izgradnja koštala milijardu dolara. Forbes ju je uvrstio među najskuplje nekretnine na svijetu.

image

Antilla u Mumbaiju (zgrada na desnoj strani)

John Michaels/Alamy/Alamy/Profimedia/John Michaels/alamy/alamy/profimedia

Iako još nisu objavljeni svi podaci o vjenčanju, koje će se održati u srpnju, trodnevna zabava uoči vjenčanja bit će događaj na kojemu će se okupiti najveće zvijezde.

Trodnevni događaj počinje u petak, 1. ožujka, a održat će se u krugu rafinerije nafte u Jamnagaru, u saveznoj državi Gudžarat, u kojoj je Ambani rođen.

Navodno je u vrtu zasađeno više od 10 milijuna stabala i najveći voćnjak manga u Aziji, a ondje se nalazi i Centar za spašavanje i rehabilitaciju životinja koji je osnovao milijarder. U njemu je 2000 životinja iz cijelog svijeta, uključujući leoparde, tigrove, lavove, jaguare i slonova.

Jedan od najfascinantnijih pothvata je izgradnja 14 novih hramova na imanju, koje indijski mediji opisuju kao čudo arhitekture. Ukrašeni su skulpturama raznih božanstava i živopisnim slikama u stilu freski. Navode kako ovakva inicijativa reflektira predanost obitelji očuvanju indijske kulturne baštine.

image

Anant Ambani i Radhika Merchant

Sujit Jaiswal/Afp/Profimedia/Sujit Jaiswal/afp/profimedia
image

Radhika Merchant i Anant Ambani

Sujit Jaiswal/Afp

Navodno će glazbena zvijezda večeri biti Rihanna. Nastupit će i David Blaine, a na popisu gostiju su mnogi indijski bogataši, slavne osobe iz Bollywooda, Bill Gates, Mark Zuckerberg te Ivanka Trump.

Očekuje se da će gostima biti posluženo oko 2500 jela tijekom tri dana kako bi se osiguralo da ne konzumiraju isto jelo dva puta.

image

Mukesh Ambani (drugi s lijeva), supruga Nita (druga s desna) sa sinom Akashom, njegovoms uprugom Shlokom, kćerkom Ishom, njezinim suprugom Anandom te Anantom i Radhikom Merchant

Sujit Jaiswal/Afp
image

Mukesh Ambani, Radhika Merchant i Anant Ambani

Sujit Jaiswal/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 13:52