DIRLJIV OPROŠTAJ

Sylvester Stallone oprostio se od legendarnog Paulieja iz ‘Rockyja‘: ‘Nedostajat ćeš meni i svijetu‘

Smrt Burta Younga u 83. godini potvrdila je njegova kći, no uzrok smrti još uvijek je nepoznat

Sylvester Stallone i Burt Young

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Sylvester Stallone odao je iskrenu počast na Instagramu svom "prijatelju" i bivšem kolegi iz Rockyja, Burtu Youngu, povodom njegove smrti u 83. godini života. Zvijezda Ramba (77), koji je glumio uz pokojnog glumca u ukupno šest filmova u franšizi Rocky, izrazio je kako će mu "nedostajati" Young nakon što je čuo vijest o njegovoj smrti, koja se dogodila 8. listopada u Los Angelesu. Smrt glumca nominiranog za Oscara potvrdila je njegova kći Anne Morea Steingieser za New York Times. Međutim, točan uzrok smrti tek treba biti otkriven.

Stallone je postavio staru, crno-bijelu sliku sebe i Burta na snimanju klasika iz 1976. Pored nje je napisao: "Za mog dragog prijatelja, BURTA YOUNGA, bio si nevjerojatan čovjek i umjetnik, jako ćeš nedostajati meni i svijetu... RIP". Ostali korisnici društvenih mreža također su izrazili sućut u komentarima Sylvesterove objave, a jedan od njih glasi: "Žao mi je što ovo čujem. Zaista izuzetan glumac!! #RIP #Paulie". Drugi obožavatelj je napisao: "Počivaj u miru, Pauly. Neka mu je vječna uspomena", a jedan je dodao: "Počivaj u miru, Burt Young... Bio je veliki čovjek, ovo je tako tužno...".

Burt je glumio u raznim projektima, ali je slavu stekao igrajući lik Paulieja Pennina, brata od Adrian (glumila ju ja Talia Shire), u šest filmova o Rockyju. Za svoju izvedbu u Rockyju (1976.), Young je zaradio nominaciju za Oscara za najboljeg sporednog glumca, no nagrada je na kraju otišla u ruke Jasonu Robardsu za njegovu ulogu u filmu Svi predsjednikovi ljudi.

U razgovoru za Theatre Mania kako bi promovirao svoju ulogu u kazališnoj produkciji The Last Vig 2017., Burt je otkrio kako je dobio svoju kultnu ulogu u franšizi Rocky.

"Sylvester dolazi k meni. Predstavlja se. ‘Moraš odraditi ovu ulogu‘. Rekao sam, ‘Učinit ću to‘, a on je zasjao kao bundeva", prisjetio se Young i dodao: "Od tada smo jako bliski. On je ljubazan tip, Sylvester. Vrlo inteligentan, vrlo brz".

Referirajući se na to što još uvijek radi nakon desetljeća u industriji, komentirao je svoje godine, duhovito izjavivši: "Sve što trebam učiniti je pogledati se u ogledalo. Moje ime je Young (mlad, op.a.), Burt Young. Vječno sam mlad".

Stallone je 2016. uputio posebnu poruku Youngu dok je slavio glumačku nagradu za životno djelo na Međunarodnom filmskom festivalu u Long Beachu, koja je podijeljena na Burtovoj Facebook stranici.

"Imao sam veliku sreću upoznati Burta Younga 1975., jer je taj čovjek anomalija, nevjerojatno snažan, hrabar, svjetovni, inteligentan, umjetnički i pronicljiv. Pretpostavljam da bi ga to potvrdilo kao renesansnog čovjeka", rekao je glumac Stallone.

Što se tiče Burtovog portretiranja Paulieja, Sylvester je dodao: "Unio je takvu strast u lik... Mislim da je trebao dobiti Oscara. Bilo je nevjerojatno". Kasnije je dodao: "Samo sam želio biti tip dovoljno sretan da uhvatim bit Burta Younga na filmu. I vjerujem da smo to radili mnogo godina".

Par je imao priliku ponovno se sastati 2021. godine dok su prisustvovali posebnoj projekciji filma Rocky IV: Rocky vs. Drago The Ultimate Director‘s Cut.

Young je imao dugu i uspješnu karijeru u Hollywoodu, a glumio je u više od 160 filmskih i televizijskih projekata. Prije nego što je stao pred kameru, Burt je služio u marinskom korpusu Sjedinjenih Država od 1957. do 1959. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:30