MARCO MENGONI

Talijan s jednom pjesmom pobjedio na Sanremu, a na Eurosong možda ode s drugom, evo kako je to moguće

Možda ću se natjecati i s ‘Due Vite‘, ali želio bi uzeti par dana za razmišljanje, pustiti moje kreativne ideje da teku, kaže pjevač

Marco Mengoni

 Andrea Ripamonti/Nurphoto Via Afp

Hoće li pobjednik 73. Sanrema na Eurosongu izvoditi skladbu s kojom je pobijedio na čuvenom talijanskom festivalu ili će u Liverpoolu pjevati neku drugu pjesmu? Ni sam Marco Mengoni, koji je u subotu, odnosno u nedjelju oko 2 sata ujutro trijumfirao na Sanremu, zasad nema odgovor na ovo pitanje.

- Natjecat ću se na Eurosongu, ali još uvijek nisam siguran s kojom ću pjesmom tamo nastupiti - kazao je Mengoni, koji je po eurovizijskim kladionicama s pjesmom ‘Due Vite‘, s kojom je slavio na Sanremu, trenutno na sedmom mjestu. Usput, naši predstavnici, Let 3 od jučer su ponovo poskočili na kladionicama, pa se sad nalaze na osamnaestom mjestu, što znači da su im, po tom pokazatelju, ogromne šanse da uđu u finale.

image

Marco Mengoni

Giovanni Esposito/Zuma Press/Profimedia/Giovanni Esposito/zuma Press/profimedia

No, vratimo se Marcu Mengoniju, koji je ovog vikenda po drugi put pobijedio na Sanremu (prvi put je pobjedu odnio 2013. godine), a onda je, u nedjelju poslijepodne, u razgovoru za TV emisiju TG1, kazao kako još razmišlja s kojom će pjesmom nastupiti na Eurosongu.

- Ne znam, možda ću se natjecati i s ‘Due Vite‘, ali želio bi uzeti par dana za razmišljanje, pustiti moje kreativne ideje da teku, da vidim što se tu još može izroditi - kazao je pjevač, koji će, ako se i odluči za ‘Due Vite‘, morati preinačiti pjesmu, jer je ona duža od tri minute, što Eurosong ne dopušta.

Eurosong, međutim, dozvoljava da se mijenja pjesma zemlje natjecateljice ako ta zemlja tako želi, s tim da se odluka o tome koja će pjesma predstavljati neku zemlju mora donijeti zaključno do početka ožujka. Što se konkretno Talijana tiče, pobjeda na Sanremu ne znači automatski odlazak na Eurosong. Ako pobjednik festivala ne želi na daljnje natjecanje, traži se novi izvođač.

Ove godine izvođač je potvrđen, na radost Talijana koji obožavaju Marca Mengonija. Zgodni 34-godišnjak u Italiji je mega zvijezda, iza sebe ima već sedam studijskih albuma i 2,8 milijuna prodanih nosača zvuka. O njemu se skoro sve zna: što voli pojesti, što popiti, kako se voli opuštati... Jedina nepoznanica je njegov ljubavni život. Premda ga povezuju s bivšim eurovizijskim natjecateljem, reperom Alessandrom Mahmoudom (koji je na Eurosongu prvo nastupao s pjesmom ‘Soldi‘ 2019. godine, te tri godine kasnije u duetu s Blancom i pjesmom ‘Brividi‘), Marco to ne želi ni potvrditi ni demantirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:14