IDE NA SUD

Tenisač prekinuo šutnju o optužbama da je napao bivšu: ‘Imao sam suicidalne misli, ne smijem vam još ništa reći‘

Bivša djevojka Nicka Kyrgiosa tuži tenisača za napad tijekom jedne svađe koja se dogodila dok su bili u vezi

Nick Kyrgios i Costeen Hatzi

 John Walton/Pa Images/Profimedia/John Walton/Pa Images/Profimedia

Nick Kyrgios kaže da se veseli svojoj prilici da odgovori na optužbe da je napao svoju bivšu djevojku, te je otvoreno progovorio o svojim psihičkim problemima nakon što se probio u svoje prvo Grand Slam finale, piše Daily Mail.

Kyrgios je do finala Wimbledona stigao samo nekoliko dana nakon što ga je njegova bivša djevojka Chiara Passari optužila za napad. Kyrgios je progovorio o svojoj borbi s pritiscima profesionalnog tenisa tijekom konferencije za novinare nakon četvrfinalnog meča.

image

Nick Kyrgios u akciji

Mark Greenwood/ips/Shutterstock Editorial/Profimedia/Mark Greenwood/ips/Shutterstock Editorial/Profimedia

- U jednom sam trenutku bio gotovo završio sa sportom - priznao je.

- Prošle sam godine objavio post o mentalnom stanju u kojem sam bio 2019. godine. Samoozljeđivao sam se, imao sam suicidalne misli - istaknuo je.

- Biti polufinalist Wimbledona posebno je postignuće za svakoga, ali posebno za mene. Da ste ikoga pitali mogu li to učiniti, rekao bi ne. Nema mentalni kapacitet, nema fizički kapacitet, nema izdržljivost... Bio je kamenit put do ovdje - rekao je nakon pobjede u četvrtfinalu i otkrio da na početku godine nije znao želi li igrati kako treba. Naglasio je da je izgubio ljubav i iskru.

Kyrgios će se pojaviti pred prekršajnim sudom 2. kolovoza kako bi odgovarao na "uobičajenu optužbu za napad", koja nosi maksimalnu kaznu do dvije godine iza rešetaka.

- Imam puno misli, puno stvari koje želim reći, moju stranu svega toga - rekao je i dodao da su ga odvjetnici obavijestili da u ovom trenutku ne može ništa reći.

- Razumijem da svi žele pitati nešto o tome, ali ne mogu vam sada dati previše informacija - tvrdi.

image

Costeen Hatzi

Mark Greenwood/ips/Shutterstock Editorial/Profimedia/Mark Greenwood/ips/Shutterstock Editorial/Profimedia

Kyrgios je rekao da mu je nadolazeći datum suđenja odvlačio pozornost prije nego što je pobijedio Garina.

- Ja sam samo čovjek - objasnio je.

- Čitao sam o tome i svi su drugi postavljali pitanja. Bilo je teško usredotočiti se samo na jedan zadatak, a to je četvrtfinale Wimbledona - rekao je, ali negirao da je to utjecalo na njegovu pripremu.

- Znao sam da sam ostao vjeran sebi i pružio svoju najbolju izvedbu danas - zaključio je.

Podsjetimo, djevojka tenisača stala je na stranu svog dečka kada su se jučer pojavili na Wimbledonu, nekoliko sati nakon što mu je stigao poziv za sud zbog optužbi za napad na bivšu djevojku, manekenku Chiaru Passari. Policija je sada potvrdila da će Kyrgios ipak morati svjedočiti na sudu zbog optužbe za napad nakon jednog incidenta u prosincu 2021. Optužen je za napad na Passari tijekom tog incidenta, a ako ga se proglasi krivim, prijeti mu kazna do dvije godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:08