ZVIJEZDA WIMBLEDONA

Teniski meč zasjenio sučev glas koji je opčinio gledatelje: ‘Jedan od najboljih zvukova, kao Barry White!‘

Čak su i britanski novinari dali svoj doprinos histeriji, jedan je napisao kako je njegov glas jedan od najboljih zvukova u sportu

Sudac Kader Nouni na turniru u Strasbourgu u svibnju ove godine

 Profimedia

Wimbledon je započeo, ali veliki debi domaće ljubimice Emme Raducanu i njezin uspješan ogled s Belgijankom Alyson Van Uytvanck, gledateljima kao da nije bio vrhunac događanja tog prvog dana. Pažnju im je privukao jedan od sudaca čiji glas, kažu, neodoljivo podsjeća na onaj slatki, zavodljivi bas bariton Barryja Whitea.

image

Sudac Kader Nouni na turniru u Strasbourgu u svibnju ove godine

Profimedia

Baršunasti glas pripada Kaderu Nouniju (40), a izazvao je nesvjestice kod korisnika društvenih mreža. Odmah su histerično počeli dijeliti filmiće na kojima se, svaki put kada sudac progovori, iz publike može čuti smijeh tipičan za zaljubljene šiparice iz romantičnih komedija. Pravi izljev oduševljenja u publici izaziva svaki put kad izgovori riječ "Deuce".

Jedan korisnik Twittera nazvao je Nounijev glas "bogatijim od bogatog, dubljim od dubokog" i dodao: "Wimbledon je uistinu počeo".

https://youtu.be/sy7ytf-JwyE

Drugi, pak, pita je li još netko osim njega imao osjećaj da će sudac zapjevati "Rolling on the river".

- Nevjerojatan glas! - dodao je.

Čak su i britanski novinari dali svoj doprinos histeriji oko zgodnog suca lijepa glasa - jedan je napisao kako je njegov glas jedan od najboljih zvukova u sportu.

Ovo nije prvi put da taj 40-godišnjak izaziva pomutnju u Wimbledonu. Njegov glas koji zvuči poput glasa Barryja Whitea zapažen je tijekom prethodnih grand slamova, no ima i onih koji su impresionirani njegovim cool stilom i držanjem dok sudi teniske turnire.

Kader Nouni je, inače, Francuz. Odrastao je u Perpignanu u južnoj Francuskoj, a sudačku karijeru započeo je s 15 godina u lokalnom teniskom klubu. Sa 16 godina bio je linijski sudac na French Openu. Od 2005. je profesionalni sudac na ATP i WTA turnirima.

Iako nije nepoznat, Nounijev glas na prijašnjim turnirima nije bio tako izražen što je potaknulo nagađanja da je sudac namjerno postao malo glasniji i izražajniji u izgovoru, te da je itekako svjestan moći svojeg glasa. U svakom slučaju, uspio je postići da ga baš svi čuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:33