FAMILIJA NIJE ZNALA

Teška drama u obitelji Tine Turner: Nikada nije upoznala svoje unuke, a nije ni pokopala sinove

Legendarna glazbenica provela je posljednjih 28 godina svog života živeći sa svojim drugim suprugom Erwinom Bachom

Ike i Tina Turner

 Topfoto/Topfoto/Profimedia/Topfoto/topfoto/profimedia

Obožavatelji odaju počast Tini Turner otkako je slavna "rock baka" preminula u svom domu u Küsnachtu u Švicarskoj, u blizini Züricha, 24. svibnja, nakon duge bolesti u dobi od 83 godine.

Legendarna glazbenica provela je posljednjih 28 godina svog života živeći sa svojim drugim suprugom Erwinom Bachom, a u svom uspjehu pod "starije dane" uživala je u njihovoj vili vrijednoj 76 milijuna dolara, poznatoj i kao Villa Algonquin. I dok obožavatelji i slavne osobe podjednako dijele iskazuju počast i izražavaju sućut prema "kraljici rock ‘n‘ rolla", njezina je smrt naizgled otvorila još jednu duboku ranu u njezinoj obitelji.

image

Ronald Turner

A01/Zuma Press/Profimedia/A01/zuma Press/profimedia

Mnogi u obitelji još uvijek tuguju zbog gubitka dva Tinina biološka sina, Craiga Turnera i Ronnieja Turnera te dva posvojena sina, Ikea Turnera Jr. i Michaela Turnera.

Ispostavilo se da, zajedno sa svojim voljenim suprugom i sinovima Ikeom Jr. i Michaelom, koje je usvojila kada se udala za Ikea Turnera, legendarna pjevačica je iza sebe ostavila dvoje unučadi i petero praunučadi - koje nikad nije upoznala za života.

image

Tina Turner, 1991.

Jörg Schmitt/Dpa/Profimedia/Jörg Schmitt/dpa/profimedia

Neki članovi obitelji još uvijek su u šoku zbog njezine smrti jer tvrde da nikada nisu čuli koliko je bila bolesna posljednjih godina, piše Daily Mail.

- Nitko se nije čuo s Tinom neko vrijeme, dogodilo se tako iznenada - rekla je Twanna Turner (63), kći Ikea Turnera iz njegove veze s Tininom prijateljicom iz srednje škole, Pat Richard.

Tinina smrt također je potaknula brojne naslove tabloida o njezinom prvom braku s Ikeom, koji je bio prepun nasilja i optužbi za zlostavljanje od strane Tine nakon njihove 16-godišnje veze.

image

Tina i Ike

Walter/Bestimage/Profimedia/Walter/bestimage/profimedia

Brak je prikazan na velikom platnu u What’s Love Got To Do With It (1993.), s Angelom Bassett koja je glumila Tinu, uz Laurencea Fishburnea kao Ikea. Pjevačica je o njegovom stalnom zlostavljanju tijekom njihove veze pisala u svojoj hit biografiji iz 1986. "Ja, Tina", na kojoj se temeljio biografski film.

Spominjući svog oca, koji je umro u prosincu 2007. u dobi od 76 godina, Twanna je objasnila da su Ike i Tina bili "takav entitet" i da "nikada više neće biti Ikea i Tine".

Tinin prvi sin, Raymond Craig, kojeg je dobila sa saksofonistom Raymondom Hillom, rođen je kada je imala samo 18 godina. Raymond si je oduzeo život u srpnju 2018. u dobi od 59 godina, nakon duge povijesti borbe s drogom. Tragedija se nastavila kada je njezin sin Ronnie, njezino jedino biološko dijete s bivšim suprugom i slavnim glazbenikom Ikeom Turnerom, umro od raka debelog crijeva u dobi od 62 godine. Afida Turner, udovica, nastavila je odgajati njihovo dvoje djece kao samohrana majka .

image

Tina Turner

-/Brandstaetter Images/Profimedia/-/brandstaetter Images/profimedia

Obiteljski izvori otkrili su da Tina nije mogla doći na njegov sprovod u Los Angeles, za što se vjeruje da je razlog njezino narušeno zdravlje posljednjih godina života. U svojim memoarima My Love Story (2018.), pjevačica je bolovala od više bolesti opasnih po život, uključujući zatajenje bubrega, uglavnom zbog neliječenog visokog krvnog tlaka od 1978., moždani udar 2013. i dijagnozu raka crijeva 2016. godine.

Dok Craig i Ike Jr. nikad nisu imali djece, Michael ima kćer Tiffany Turner-Dukes, koja sa svojim suprugom ima troje djece, kćer Marli, te sinove Amarija i Giannija. I dok nitko od tri Tinina praunuka preko Michaela nije upoznao svoju prabaku, obitelj tvrdi da su svi naslijedili glazbeni gen. Uz njezine zdravstvene probleme, udaljenost je također vjerojatno igrala ulogu u tome što nije uspjela upoznati svoje unuke i praunuke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 20:43