PRLJAVO RUBLJE NA SUDU

TEŠKE OPTUŽBE HOLIVUDSKE DIVE NA RAČUN BIVŠEG ZARUČNIKA 'Nasilan je, ovisan o prostitutkama i odriče se očinskih prava samo da izbjegne alimentaciju'

 Getty Images

Uma Thurman i bivši zaručnik Arpad Busson trenutačno se na sudu na Manhattanu u New Yorku bore za skrbništvo nad četverogodišnjom kćeri Lunom, pravoga imena Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson.

Parnici, koja je počela još 2014., ne nazire se kraj.

Holivudska glumica u petak je svjedočila protiv francuskog biznismena, a ispitivanje suca i Bussonova odvjetničkog tima prilično ju je potreslo pa je iz dvorane izišla uplakana, kažu svjedoci.

Uma i Arpad bili su zajedno od 2007. do 2014., ali nikada nisu živjeli zajedno. Često su prekidali i mirili se, a glumica je Francuzu 2009. čak vratila i zaručnički prsten vrijedan 1,5 milijuna dolara (oko 10,7 milijuna kuna). Dobila ga je natrag tek 2012., godinu dana nakon što je rodila kćer, ali o vjenčanju nikad nije bilo govora.

Uma tvrdi kako je, već kad je ostala u drugom stanju, osjetila da s njezinom vezom nešto nije u redu, ali nadala se da će se situacija s vremenom popraviti.

'Kad sam Arpadu rekla da sam trudna, rezignirano mi je odbrusio da djetetu u rodni list ne smijem upisati svoje prezime, da neće imati američko državljanstvo i američku putovnicu te da mora biti odgajano u duhu katoličke vjere, iako sam ja agnostik', rekla je u suzama Thurman na sudu.

Par se konačno i definitivno razišao kad je Luna imala 18 mjeseci.

Glumica tvrdi kako joj se Busson poslije prekida neko vrijeme uopće nije javljao, a onda ju je iz vedra neba nazvala njegova tajnica, koja je u Arpadovo ime zahtijevala da se dogovori susret oca i kćeri. Kako Uma nije dala da Luna prespava kod oca, francuski biznismen tužio ju je i tražio skrbništvo nad djevojčicom.

ROME, ITALY - SEPTEMBER 23: Elle Macpherson arrives with her partner Arpad Busson (2L) and their sons Flynn (3L) and Aurelius for the christening of Aurelius at Basillica Santa Maria Maggiore on September 23, 2006 in Rome, Italy. (Photo Elisabetta Villa/Getty Images)
Getty Images

Thurmanovi odvjetnici navodno će na sudu pokušati dokazati da je Busson oduvijek imao problematičan odnos sa ženama - osim što je, tvrde, ovisan o prostitutkama, bio je nasilan i prema bivšoj partnerici, australskoj manekenki Elle MacPherson, kojoj je svojedobno i prijetio.

382907 01: Actress Uma Thurman and her husband, actor Ethan Hawke, enter the Ivy restaurant December 5, 2000 in Beverly Hills, CA. (Photo by Jason Kirk/Online USA)
Getty Images

Arpad i Elle imaju dva sina, Flynna i Aureliusa, a Uma iz braka s kolegom Ethanom Hawkeom ima kćer Mayu Ray i sina Levona.

Busson je na ročištu navodno izjavio kako je spreman odreći se očinskih prava nad Lunom pod uvjetom da joj ni ne mora plaćati alimentaciju.

'Napravio bih to samo zato jer mi Uma brani viđati kćer', pravdao se francuski biznismen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:14