ZBOG AFERE ‘BALDWIN‘

The Rock izdao zabranu svojoj kompaniji: ‘Moje srce je slomljeno, nećemo to više raditi‘

Zvijezda akcijskih filmova izuzetno je pogođena slučajem Baldwin i smrću snimateljice Halyne Hutchins

Dwayne Johnson

 Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto/AFP

Zvijezda akcijskih filmova, glumca Dwayne "The Rock" Johnson zabranio je korištenje pravog oružja na setovima filmova koje producira njegova kompanija Seven Buck Productions. Izuzetno pogođen slučajem Baldwin i smrću direktorice Halyne Hutchins na setu u Novom Meksiku, The Rock je tako obećao na svjetskoj premijeri svog novog filma "Red Notice" u Los Angelesu "kako više nikada neće koristiti pravo oružje".

- Moje srce je slomljeno. Izgubili smo jedan život. Moje mislili su uz obitelj Halyne Hutchins i uz ekipu koja je bila na setu. Poznajem i Aleca također i to već jako, jako dugo - izjavio je Johnson za Variety na premijeri.

Snimateljica Halyna Hutchins ubijena je 21. listopada na setu filma "Rust" nakon što je glumac Alec Baldwin dobio oružje u kojem su se našli pravi meci, stoji u priopćenju policije. Oružje je trebalo biti "hladno", tako je glumcu naime rečeno, što podrazumijeva da je sigurno za uporabu.

Kako se ubojito streljivo na kraju našlo u pištolju još se istražuje, a teorije kako je došlo do tragedije u međuvremenu se samo gomilaju, od onih da je riječ o nemaru pa sve do toga da je netko namjerno sabotirao snimanje.

- Strahujemo da je ono što se dogodilo ovdje sabotaža seta, točnije da je netko namjerno zamijenio lažne metke onim pravima - kazao je Jason Bowles, odvjetnik oružarke Hannah Gutierrez koja se prva našla na udaru optužbi u emisiji "Dobro jutro, Amerika" na ABC-ju.

Glasnogovornik producenata nije želio komentirati Bowlesove izjave, uzvrativši kako i oni istražuju incident te da nisu imali službenih prigovora na račun sigurnosti na setu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:22