KULTNI FILM

Thelma je trebala preživjeti, ali Susan Sarandon je odlučila da neće: ‘Intervenirala sam kod Ridleyja‘

U filmu iz 1991. ‘Thelma & Louise‘ Oscarom nagrađena glumica smislila je u zadnji tren neke izmjene u scenariju

Thelma & Louise - Susan Sarandon i Geena Davis

 Ifa Film/United Archives/Profimedia

Da nije bilo Susan Sarandon, Thelma bi možda preživjela. Kako se sada doznalo, u legendarnom filmu iz 1991. "Thelma & Louise" Oscarom nagrađena glumica koja je glumila Louise, a Geena Davis Thelmu - smislila je u zadnji tren neke izmjene u scenariju, a koje su zapečatile smrtonosne sudbine oba lika.

Jer, sve dok Sarandon nije intervenirala kod redatelja Ridleyja Scotta, samo je Louise trebala umrijeti na kraju filma.

"Scott je rekao: Pa, ti ćeš definitivno umrijeti, ali nisam siguran za drugu junakinju. Uh, možeš je izgurati iz auta", ispričala je Sarandon za Vanity Fair te pojasnila kako je na kraju zaključila kada su stigli do samog kraja snimanja, a time i filma da su Thelma i Louise zaslužile da taj finalni trenutak budu zajedno.

Sarandon je imala još jedan ključan doprinos za nezaboravnu završnu scenu filma u Grand Canyonu.

"Rekla sam Ridleyju kako želim prekinuti dobar dio tog dijaloga i da želim je poljubiti, a on je odgovorio kako je to odlično", kazala je Sarandon. Inače Scott je tražio od nje da se uključi u taj projekt i pitao je koju bi ulogu voljela igrati.

"Imala sam mnogo pitanja jer sam mu rekla kako ne želim raditi osvetnički film, jer mislim da se o tome ne radi. I tako sam promijenila nekoliko stvari u filmu", otkriva glumica.

Međutim, Sarandon priznaje Scottu sve zasluge za stvaranje "kultne priče veće od života" koja je i njoj i Davis donijela nominacije za Oscara za najbolju glumicu. Rekla je da je uzdigao "Thelmu & Louise" iz "malog filma" stavljajući dvije odmetnice u "poziciju Johna Waynea".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:11