FANOVI ŽELE JOŠ

Thor vlada kinima, redatelj kaže da ima verziju dugu 4,5 sata: ‘Nikad ju neću prikazati, to je s**nje‘

Novozelanđanin ne podnosi ni objavljivanje scena izbačenih iz filmova jer izbrisane su zato što nisu dovoljno dobre da uđu u film

Taika Waititi na premijeri filma ”Thor: Ljubav i grom”

 Valerie Macon/Afp

Taika Waititi nikad neće objaviti redateljsku verziju svojeg novog filma "Thor: ljubav i grom". Razlog? "Jer je sr...e".

Autor Marvelovog blockbustera koji je zavladao kinima u prvom vikendu prikazivanja, ali i dobio brojne kritike, dao je intervju portalu NME i u njemu rekao kako nije ljubitelj filmaša koji objavljuju duge verzije svojih uradaka. Kaže kako redatelji ponekad trebaju "kontrolu". I zato fanovi lika i djela tog 46-godišnjeg Novozelanđanina nikad neće vidjeti njegov četiri i pol sata dug "directors cut".

- Razmišljao sam o redateljskim verzijama... Gledao sam redateljske verzije mnogih drugih kolega. Ne valjaju. Redateljske verzije nisu dobre. Tako je i s mojom verzijom ovog filma. Pa, traje četiri i pol sata. Puno je tu pauza za čaj - izjavio je.

Podjednako kao što mrzi redateljske verzije Waititi ne podnosi ni objavljivanje scena izbačenih iz filmova.

- Te scene su izbrisane zato što nisu bile dovoljno dobre da uđu u film. Uvijek sam mislio kako oni dodatni sadržaji na DVD-ima, s izbrisanim scenama, ne trebaju sadržavati ništa osim popisa tih scena, nikakve linkove da može kliknuti na njih. Nije da više koristim DVD-e, doduše - rekao je u intervjuu.

image

Scena iz filma "Thor: Ljubav i grom"

Marvel Studios/Marvel Studios

Možda bi Waititi ipak mogao razmisliti o tome da napravi iznimku s filmom "Thor: ljubav i grom" i pružiti priliku fanovima, posebno onima čija očekivanja od novog Thora nisu baš ispunjena, da pogledaju ta četiri i pol sata redateljske verzije. Naime, u intervjuu za drugi portal, Colider sam je Thor, dakle Chris Hemsworth, opisao tu redateljsku verziju kao "totalno ludilo"

- To je najluđi, najdivljiji četverosatni film koji sam ikad vidio - rekao je Hemsworth - U stvari je poput nekog skeča "Montyja Pythona". Ne bih to nazvao filmom jer je priča žrtvovana zbog skečeva. Svi bi ga trebali vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:49