‘PULP FICTION‘

Thurman i Travolta otplesali kultni ples na dodjeli Oscara: ‘Neki nikada ne izađu iz svojih uloga‘

Uz njih je na pozornici bio također jedan od glavnih glumaca tog filma Samuel L. Jackson

Uma Thurman, Samuel L. Jackson i John Travolta na dodjeli Oscara

 Robyn Beck/AFP

John Travolta i Uma Thurman ponovili su svoju slavnu plesnu scenu na natjecanju u twistu iz kultnog "Paklenog šunda" dok su bili u ulozi prezentera na dodjeli Oscara, a uz njih je na pozornici bio također jedan od glavnih glumaca tog filma Samuel L. Jackson. Prije no što je trojac pozvao Willa Smitha na pozornicu kako bi mu uručili Oscara za najboljeg glumca, glumci su zaradili veliki pljesak reprizom kultne scene iz filma koji je 1994. režirao Quentin Tarantino.

image

Uma Thurman, Samuel L. Jackson i John Travolta

Neilson Barnard/Getty Images/AFP

Dok su izvodili poznate plesne pokrete 73-godišnji Jackson stajao je iza podija i našalio se: "Neki glumci ostaju u ulogama tijekom čitavog snimanja... a neki, pa, nikad ni ne izađu". Na to je Thurman dodala Travolti: "Možda ćemo kasnije na milkshake od pet dolara", referirajući se na poznatu rečenicu svoje uloge Mie Wallace, a Travolta je uzvratio: "Može li ipak royale sa sirom?". "Vidite li na što sam mislio? 'Pakleni šund' je bio remek-djelo, ali ovo dvoje misle da se radilo samo o plesnom natjecanju", obratio se Jackson publici.

I dalje je performans išao u smjeru kultnog Tarantinovog filma, pa se Travolta obratio Jacksonu: "To nije istina, Sam", a nakon toga svo troje je svoju pažnju usmjerilo na kovčeg pred njima, opet jedan od rekvizita i najvećih misterija "Paklenog šunda".

"Sva ubojstva i kaos koji su se odigrali tijekom dva sata i 45 minuta vrtilo se oko onog što je unutar kovčega. I na kraju filma ništa se nije otkrilo i publika je ostavljena da donosi vlastite zaključke o njegovu značenju", i dalje su glumci intrigirali publiku. I dok su gledatelji zamalo otkrili tajnu misterioznog kovčega, jedino što se u njemu nalazilo bilo je ime pobjednika u kategoriji najboljeg glumca.

image

John Travolta , Samuel L. Jackson i Uma Thurman uručili su nagradu Willu Smithu

Robyn Beck/AFP

I dok se Uma Thurman odlučila svojom modnom kombinacijom, bijelom svilenom košuljom i crnim hlačama, također oživjeti scenu iz filma, Travolta je ipak odjenuo tamnocrveni sako. Premda se nije slijepo držao poznatog outfita, plesni su pokreti na poznatu glazbu bili gotovo identični.

image

John Travolta zagrlio je Willa Smitha

Robyn Beck/AFP

Inače, ovo je Travolti prvi put da se našao u ulozi prezentera nakon što je neslavno krivo izgovorio ime glumice Idine Menzel prije osam godina. Tada je bio internetska senzacija i predmet raznih šala nakon što je na pozornici izgovorio: "Molim vas, poželite dobrodošlicu opako talentiranoj, jednoj i jedinoj, Adele Dazeem". Ta je scena istog trena preplavila društvene mreže, a gledatelji su je iznova premotavali danima nakon toga, pitajući se što je moglo toliko omesti Travoltu da tako pogriješi s imenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 17:59