BURA NAKON PREKIDA

Tiger Woods nakon šest godina prekinuo s curom, ona ga odmah tužila: Spominje i seksualno nasilje

Erica Herman šest je godina provela s Tigerom Woodsom i želi sucu reći sve što je doživjela i dobiti odštetu od 30 milijuna dolara

U kolovozu prošle godine zadnji su put snimljeni zajedno

 Matthew Stockman/Getty Images/Profimedia/Matthew Stockman/getty Images/profimedia

Bivša djevojka golfera Tigera Woodsa, Erica Herman, odlučila je napraviti novi korak u njihovom sudskom obračunu koji je pokrenula još u listopadu prošle godine, odmah po završetku njihove šestogodišnje veze.

Herman sada od suda traži da proglasi nevažećim ugovor o povjerljivosti koji je potpisala s njim, pozivajući se na savezni zakon koji vrijedi kada se u slučaju pojavljuje pitanje seksualnog napada ili seksualnog zlostavljanja. Zakon koji postoji od pojave pokreta #MeToo je pomogao mnogim žrtvama, jer su ovi ugovori često besramni i gotovo morbidan iskaz moći. Herman tvrdi da ju je Woods natjerao da potpiše ugovor na početku njihove veze, otprilike u kolovozu 2017. godine.

Tijekom šest godina veze, par je bio vrlo diskretan. Woods, koji se osramotio dobivši titulu serijskog preljubnika i razorivši brak s Elin Nordegren, prema riječima njegovih prijatelja, nije se više namjeravao ženiti, no uživao je u vezi s Ericom i zajedničkom životu s njegovom djecom. Erica je rođena i odrasla na Floridi, tu je završila i pravni fakultet, no karijeru je napravila u ugostiteljstvu. Woodsa je upoznala kada je postala glavna menadžerica njegova ekskluzivnog restorana The Woods Jupiter. Bila mu je podrška u svemu i pratila ga na turnirima, pa i u najsvečanijim situacijama, kao kada je 2019. godine primao priznanje za uspjehe u sportu od tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa.

Iako je Woods, nakon razotkrivanja njegovih silnih laži i preljuba 2006. godine, izgubio sjaj savršene zvijezde kakav je godinama imao, on je i dalje jedan od najboljih golfera svih vremena, vješt poslovni čovjek, a prošle godine ušao je u klub milijardera.

image

Imanje Tigera Woodsa na Floridi

Pacificcoastnews.com/Pacific Coast News/Profimedia/Pacificcoastnews.com/pacific Coast News/profimedia

U novim dokumentima koje citira TMZ, odvjetnici Erice Herman iznose kako je iz privatnog fonda Jupiter Island Irrevocable Homestead Trust, kojem je na čelu Tiger Woods, pokušavaju utišati, spriječiti je da govori o njihovu odnosu, agresivno joj prijeteći ugovorom. Herman je u listopadu 2022. tužila spomenuti fond koji formalno ima vlasništvo nad Woodsovim domom u Hobe Coveu na Jupiter Islandu, otočiću gdje luksuzne domove imaju i Celine Dion, Alen Jackson i niz sportaša, ponajviše golfera.

"Konkretno, prijevarom su je predstavnici optuženika uvjerili da spakira kofer za kratki odmor, a kada je stigla u zračnu luku rekli su joj da je izbačena iz rezidencije. Tada su je obavijestili da se ne smije vratiti. Bez pravnog savjetnika koji bi joj pomogao u ovom emotivnom trenutku, upotrijebili su odvjetnika da je suoči s prijedlozima za rješavanje nedjela koje su upravo počinili", piše u tužbi.

Tvrdi se i kako su "pokušali opravdati svoje nezakonito ponašanje" tako da su joj platili hotelsku sobu i određene troškove u kratkom vremenskom razdoblju.

"Od tada je tužiteljica stalno zahtijevala da joj se dopusti da se vrati u svoj dom, ali predstavnici tuženika su to odbijali. Također, osobne stvari tužiteljice odnesene su iz njezine rezidencije, a otuđena je i gotovina u iznosu većem od 40.000 dolara koja joj je pripadala. Čak su se rugali i lagali o tome na koji je način došla do novca", iznosi se u tužbi.

image

Kopija dijela tužbe Erice Herman protiv Woodsa

Mega/The Mega Agency/Profimedia/Mega/the Mega Agency/profimedia

Kako navode njezini odvjetnici, sve te "zabranjene prakse" koje je Woods koristio, dovele su do "teške materijalne i emocionalne štete učinjene namjerno, s predumišljajem", te na temelju toga tužiteljica traži odštetu od 30 milijuna dolara..

Woodsov pravni tim nije se oglasio oko novih momenata i zahtjeva za odbacivanje ugovora o povjerljivosti.

No, što se same tužbe tiče, oni su podnijeli zahtjev za odbacivanje još u studenom, rekavši da njezine tvrdnje nisu valjane jer, prema zakonu, bivša djevojka nije bila "stanarka".

image

Tiger Woods s djecom i Ericom Herman u Bijeloj kući 2019. godine

Alex Edelman/Shutterstock Editorial/Profimedia/Alex Edelman/shutterstock Editorial/profimedia

Njegovi odvjetnici rekli su da je Herman, nakon što je Woods prekinuo vezu u listopadu prošle godine, rečeno da više nije dobrodošla na imanje gdje golfer živi sa svoje dvoje djece. Napisali su i da je bila samo "gošća gospodina Woodsa" i da se par nikad nije vjenčao. Tada su rekli i kako prema ugovoru o povjerljivosti, sve njihove eventualne sporove treba rješavati neovisni arbitar, a ne sud.

Zahtjev za odbacivanje ugovora o povjerljivosti očito je najjače oružje koje Herman može iskoristiti u pravnoj borbi s bogatim i moćnim dečkom, a spominjanje seksualnog zlostavljanja sigurno nije nešto na što se tužiteljica lako odlučila. Naravno, sve to može biti i dio neke zapetljane odvjetničke igre. Sud čeka težak posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:48