OBDUKCIJA U TIJEKU

Tijelo poznate influencerice pronađeno u jarku: Brutalno zlostavljana i pretučena, otkriveni i sumnjivci

U ožujku je objavila da odustaje od svoje influencerske karijere i objavila da će ‘od sad živjeti kao normalna osoba‘

Južnokorejska influencerica BJ Ahyeong

 Profimedia/

Poznata južnokorejska influencerica pronađena je mrtva i bačena u jarak u Kambodži nekoliko tjedana nakon što je odustala od svoje karijere na društvenim mrežama.

Tijelo BJ Ahyeong, K-pop DJ-ice s pola milijuna pratitelja, pronađeno je 6. lipnja prekriveno modricama i zamotano u crveni tepih u jarku u pokrajini Kandal. Nadalje, policija kaže da joj je slomljen vrat, prenosi Daily Mail.

Kambodžanska policija uhitila je i optužila jedan kineski par za "ubojstvo popraćeno mučenjem", jer je popularna 33-godišnjakinja posljednji put viđen živa u medicinskoj klinici koju vode.

Lai Wenshao (30) i njegova djevojka Cai Huijuan (39) posvjedočili su policiji da su bacili tijelo žene nakon što je imala napadaje i umrla tijekom liječenja u njihovoj klinici, 4. lipnja, navodi se u izvješćima. Prijeti im doživotna kazna ako budu proglašeni krivima.

image

Tijelo influencerice

Viralpress/Viral Press/Profimedia/Viralpress/viral Press/profimedia

BJ Ahyeong bila je influencerica za AfreecaTV, južnokorejsku uslugu video-streaminga, sa stotinama tisuća pratitelja na Instagramu. Prema južnokorejskim medijima, njeno pravo ime bilo je Byun Ah-yeong, a u ožujku je na društvenim mrežama objavila da odustaje od svoje influencerske karijere i objavila da će "od sad živjeti kao normalna osoba".

U utorak je Lim Soo-suk, glasnogovornik južnokorejskog ministarstva vanjskih poslova, rekao da lokalne vlasti istražuju "nesretni incident".

- Ministarstvo vanjskih poslova pravodobno pruža potrebnu konzularnu pomoć ožalošćenoj obitelji - dodao je.

Naime, policija je ispitala kineski par koji vodi salon. Tvrdili su da je gospođa Ah-yeong umrla u njihovoj klinici 4. lipnja, malo prije 18 sati, a dobila je određeni napadaj dok je primala fiziološku otopinu. Navodno su se uspaničili i zamotali je u crvenu prostirku, zavezali je i strpali u prtljažnik Toyote Prius prije nego što su se odvezli 80-ak kilometara dalje kako bi bacili tijelo na području susjedne regije.

Unatoč navodnom priznanju, policajci su rekli da nastavljaju prikupljati dokaze i graditi slučaj prije nego što par bude poslan na sud.

- U suradnji s kriminalističkim snagama povjerenika provincije Kandal i pokrajinskim oružanim snagama, provodimo istragu o ovom slučaju brutalnog ubojstva i tražimo sve svjedoke koji su možda vidjeli vozilo u kojem se prevozi tijelo - policija okruga Kandal Stung izjavila je u priopćenju. Navodno, poznata influencerica je bila na odmoru u Kambodži s prijateljicom te se prijavila u kliniku spornog para.

image

Policija istražuje slučaj

Viralpress/Viral Press/Profimedia/Viralpress/viral Press/profimedia

Kad su mještani pronašli njezino raspadajuće tijelo bačeno u kanalizaciju i zamotano u tkaninu, kambodžanska policija je isprva mislila da je iz Kine i da je žrtva trgovine ljudima, uobičajenog zločina za to područje.

Međutim, žrtva je identificirana kao Južnokorejka, turistkinja.

Čini se da je njezino tijelo brutalno zlostavljano i pretučeno, prekriveno modricama, ali vlasti još uvijek čekaju rezultate obdukcije kako bi se utvrdio uzrok smrti. Policajci su rekli da istražuju je li gospođa Ah-yeong pretrpjela ozljede prije nego što je umrla ili su kosti bile slomljene kada je već bila ubijena. Kineski par zadržan je u pritvoru dok istraga traje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 19:50