POVIJESNI UGOVOR

Tina Turner izdavačkoj kući prodala prava na cijeli glazbeni opus: ‘Za mene je to jako osobno‘

- Uvjerena sam da je moje djelo u pouzdanim i profesionalnim rukama, poručila je Turner
Tin Turner
 Tony Ranze/Afp/Profimedia

Pjevačica Tina Turner prodala je prava na svoj glazbeni opus glazbenoj izdavačkoj kući BMG, piše The Guardian.

Opus američke umjetnice sa švicarskom adresom nastao je kroz njenu šezdeset godina dugu karijeru i uključuje neke od svevremenskih hitova kao što su What's Love Got to Do With It i Private Dancer.

Pjevačica je BMG-u prodala prava na svoje snimke, pravo na upravljanje njenim imenom i slikama. To je najveći ugovor s pojedinačnim umjetnikom koji je ta izdavačka kuća ikad ostvarila. Iznos za koji je Turner prodala svoja prava nije poznat javnosti.

- Zaštita mog životnog djela i glazbene ostavštine je za mene jako osobna stvar. Uvjerena sam da je moje djelo u pouzdanim i profesionalnim rukama, poručila je Turner.

Izvršni direktor BMG-a zadovoljan je postignutim dogovorom.

- Glazbeni put Tine Turner inspirirao je stotine milijuna ljudi diljem svijeta te i dalje pronalazi put do nove publike.

Prije Tine, takvu su odluku donijeli još neki umjetnici čije su pjesme neizostavni dio američke pop kulture. Neil Young je ugovor potpisao s glazbenom kompanijom Hipgnosis, nobelovac Bob Dylan s Universal Musicom, a legenda country glazbe Dolly Parton je priznala da razmišlja o istome.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:59