STRAŠNA 2017.

Tina Turner otkrila da je razmišljala o potpomognutom samoubojstvu: ‘Otrovi su me preuzeli...‘

Bila je očajna jer su otrovi preuzeli njezino tijelo, nije mogla jesti i počela je razmišljati o potpomognutom samoubojstvu

Tina Turner

 Giuseppe Cacace/Afp

Mnoge će poklonike njezine glazbe, nebrojenih hitova koje smo voljeli, njezinih energičnih i nezaboravnih nastupa pogoditi vijest o smrti Tine Turner, piše Slobodna Dalmacija.

Soul diva i rock‘n‘roll baka, kako su je mnogi nazivali, preminula je u Švicarskoj, svojoj drugoj domovini, u kojoj se odavno skrasila sa suprugom, njemačkim producentom Erwinom Bachom i povukla sa scene.

Tina Turner je u svojim svojim memoarima objavljenima prije pet godina otkrila kako je u jednoj fazi svog života pomišljala i na najgore, no spasio ju je upravo voljeni suprug, doniravši joj svoj bubreg.

Glazbenica je ispričala kako je bila već ranije pobijedila rak i preživjela moždani udar, i baš kada je povjerovala da se njezino zdravlje popravlja, otkazali su joj bubrezi.

U autobiografiji je napisala:

"Moji bubrezi su radili s 20 posto kapaciteta i brzo su propadali do prosinca 2016. Preda mnom je bio izbor: redovite dijalize ili transplantacija bubrega. No izgledi za donora bili su slabašni. U to doba Švicarska je po broju donora bila među najnižima u Europi, a to je značilo da ja, u dobi od 75 godina, nikada neću biti upisana na listu čekanja", napisala je u knjizi.

Bila je očajna jer su otrovi preuzeli njezino tijelo, nije mogla jesti i počela je razmišljati o potpomognutom samoubojstvu.

Tada je njezin suprug Erwin Bach, kako je napisala, rekao da "ne želi drugu ženu niti drugi život" i predložio da joj daruje svoj bubreg.

Unatoč tome što je operacija bila opasna za glazbenicu, budući je imala slabo srce, transplantacija je izvedena 2017. godine.

"I evo me, tu sam. Oboje smo tu, bliskiji nego što se može zamisliti", napisala je pjevačica u svojoj autobiografiji "Tina Turner: My Love Story" (Moja ljubavna priča) u kojoj je željela ohrabriti ljude da doniraju organe, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2023 11:28