‘ZNAŠ I SAM...‘

Tisuće ljudi sa svih strana svijeta zasuli Švicarčev Instagram komentarima: ‘Hrvatska je pokradena, isto kao i...‘

Među kritičarima je mnogo onih iz Hrvatske, no ni gledatelji iz drugih zemalja imali su što za reći

Pobjednik ovogodišnjeg Eurosonga, Nemo

 Tobias Schwarz/Afp

Tisuće komentara zasule su od sinoć profile švicarskog predstavnika Nema, pobjednika ovogodišnjeg Eurosonga, na društvenim mrežama. Uz pokoju čestitku na pobjedi, na Instagramu je Nemov profil zatrpan riječima prepunim nezadovoljstva.

Autori komentara, a ima ih sa svih strana svijeta, uglavnom pišu kako je Hrvatska, to jest Baby Lasagna, "pokradena", kako je žiri oteo našem predstavniku zasluženu pobjedu te kako je sve jasno kada se pogledaju glasovi publike.

‘Ista stvar kao s Käärijäom prošle godine‘, napisao je jedan od komentatora, dok je drugi dodao kako treba tražiti ‘pravdu za Baby Lasagnu‘, ali i za nizozemskog predstavnika Joosta, koji je izbačen iz natjecanja.

Uz našeg predstavnika, ekipa na društvenim mrežama traži pravdu i za Italiju i Grčku, koje su, smatraju, bile bolje od Nema i njegova "Codea".

‘Hrvatska je trebala pobijediti. I tebi je to jasno‘, obratio se jedan od komentatora Nemu. Naravno, među kritičarima je mnogo onih iz Hrvatske, no ni gledatelji iz drugih zemalja imali su što za reći.

Jedan je korisnik Instagrama napisao kako bi, nakon ovogodišnjeg Eurosonga, službeni eurovizijski slogan "United By Music", "Ujedinjeni u glazbi", trebalo promijeniti u - podijeljeni u glazbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 10:24