JEFFE POBRATIME MIO

Tko je Deppov novi najbolji prijatelj: ‘Spasio ga je od živčanog sloma, a otad stalno sviraju i piju‘

Jeff Beck svirao je u kultnim Yardbirdsima, a sa Deppom se zbližio u pandemiji korone, kad doslovno nisu izlazili iz njegovog studija

Johnny Depp i Jeff Beck

 Imp Features/Profimedia/

Johnny Depp je iznenadio javnost kada se pojavio dvije noći za redom na koncertu Jeffa Becka i to usprkos pravnoj bitki protiv Amber Heard koja je tada bila u tijeku. Slavni glumac se prvo popeo na pozornicu na Beckovom koncertu u britanskom Sheffieldu, a dan kasnije je ponovno zasvirao s njim u londonskom Royal Albert Hallu.

U Sheffieldu su izveli pjesmu "Isolation" Johna Lennona, koju su prethodno zajednički objavili 2020. godine, a u londonskom Royal Albert Hallu odsvirali su zajedno čak sedam pjesama, uključujući "Little Wing" Jimija Hendrixa, "What's Going On" Marvina Gayea i "A Day in the Life" The Beatlesa. No, tko je Jeff Beck, glazbeni virtuoz i Johnnyjev najnoviji prijatelj u nizu poznatih glazbenika s kojima glumac provodi vrijeme?

image

Jeff Beck snimljen šezdesetih.

Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia

Jeff Beck je poznati gitarist koji je nekoć bio dio legendarnog engleskog rock sastava Yardbirds. Bend je napustio nakon nekoliko godina i osnovao The Jeff Beck Group 1967., ali su se također ubrzo raspali. Tijekom godina, kao što to navodi All Music, Beck se često povlačio u privatnost, pa bi se vraćao "pod reflektore" i izdavao albume, surađivao s raznim umjetnicima, a jedan od njegovih mnogih projekata bio je i s glumcem Johnnyjem Deppom.

image

Johnny Depp i Jeff Beck

Splash/Profimedia/

Jeff Beck i Johnny Depp su 2020. objavili singl "Isolation", koji je obrada pjesme Johna Lennona iz 1970. s njegovog prvog solo albuma. Kako prenosi Rolling Stone, Beck i Depp surađivali su nekoliko godina prije nego što je singl objavljen. Prema Becku, Depp je smatrao prikladnim objaviti pjesmu usred izolacije zbog pandemije koronavirusa. Objavljen je i službeni video spot pjesme, koji ih prikazuje dok pjesmu izvode uživo.

image

Jeff Beck snimljen šezdesetih.

Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures Usa/Zuma Press/Profimedia

The Daily Mail je 2021. izvijestio da je Depp provodio puno vremena s Beckom u njegovom studiju u Sussexu. Zajedno su radili na pjesmama, a to je bio i način da se Depp odmakne od Hollywooda i kontroverzi oko njegovog razvoda od Amber Heard i njezinih optužbi protiv njega. Prema izvješću spomenutog portala, Beck je bio veliki oslonac Deppu u teškim trenucima u njegovom životu, a njihov zajednički rad omogućio je glumcu da se usredotoči na svoju ljubav prema glazbi.

Johnny Depp je presudu proslavio uz pintu Guinnessa u društvu Sama Fendera i Jeffa Becka na terasi jednog puba skriven iza sunčanih naočala i šilterice. Bio je dobro raspoložen, rukovao se s fanovima i dozvolio da ga se snima te se čak nakratko i podružio s okupljenima, daleko od sudnice u Fairfaxu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:55