ATRAKTIVNI GLUMAC I MODEL

TKO JE MISTERIOZNI HRVAT KOJI JE OSVOJIO GLAZBENU DIVU Fatalni Vanja i Grace Jones već 12 godina su nerazdvojni: 'Brinem se da joj ništa ne fali'

Glazbena i modna ikona, nekadašnji supermodel, glumica, kantautorica Grace Jones svoj je prvi posjet Hrvatskoj odlučila započeti u Puli, gdje je otvorila ovogodišnje izdanje Dimensions festivala.

Iako nikada do sada nije bila ovdje, šuška se da je za ove prostore vežu i neke čvršće spone od onih profesionalnih. Kako doznajemo iz londonskih izvora, Grace je navodno u vezi s mlađahnim gospodinom, poslovnim partnerom koji je podrijetlom s naših prostora, no živi i radi u Londonu.

Glazbena diva koja je na sceni već gotovo četiri desetljeća u Hrvatsku je stigla iz Londona u utorak u kasnim večernjim satima, a sletjela je u pulsku zračnu luku u pratnji najbližih prijatelja i kolega. Među njima je bio i fatalni Vanja Jončić.

Tajanstveni mladić poduže kose, kojeg smo susreli pri dolasku dive, zaintrigirao nas je svojim tečnim hrvatskim. Uskoro smo doznali da je član osiguranja Grace Jones, koji je prati dugi niz godina po svjetskim turnejama. Kako nam je sam otkrio, porijeklom je iz Hrvatske, no već dugo živi i radi u Londonu.

Iznimna osoba

Šarmantni Vanja (41) inače je Puljanin, a iako ponosan na Pulu i svoj kvart Verudu, u potrazi za boljim životom odselio se u dalek svijet. Radio je kao model, a potom i glumac te ga je put najprije odveo u Nizozemsku. Zatim se zbog posla morao preseliti u London i ondje je prije 12 godina upoznao veliku Grace Jones. - Susreli smo se na jednoj zabavi. Poznavao sam Graceina brata Christiana, preko kojeg sam i došao na taj tulum. Nakon kratkog vremena počeo sam raditi za nju kao njezin tjelohranitelj, posao koji radim i dandanas - kaže nam simpatični Vanja, koji je u svoju domovinu stigao kao pratnja velikoj zvijezdi.

Kad je stigao poziv za nastup s Dimensions festivala, Grace je odmah prihvatila i svojeg je tjelohranitelja Vanju ispitivala o Hrvatskoj. - Naravno da sam joj nahvalio našu lijepu zemlju - napominje kroz smijeh.

Kad smo ga upitali je li Grace željela nešto posebno kušati u Hrvatskoj, rekao je kako nije imala posebnih želja. - Ona je iznimna osoba. Intenzivnije se s njom družim kad dođe u London ili tijekom gaža kojih ima po cijelom svijetu. Inače Grace živi na Jamajci, gdje je i rođena - otkriva nam Vanja.

S vremenom je, otkriva nam, postao Gracein osobni asistent, njezina desna ruka. - Moj opis posla je da joj osiguram ili da joj barem pokušam osigurati sve što ona poželi - kaže nam Vanja, koji s glazbenicom provodi i do šest mjeseci godišnje, prateći je na svim svjetskim turnejama.

Osim službenog dijela posla, Vanja je i glumac. U Beogradu je snimio film “Voices”, koji, na žalost, nije zaživio, kaže nam, i nikad nije ugledao filmsko platno. I dandanas se bavi snimanjem raznih reklama, a najpoznatija je ona koju je snimao za Kraš.

S obzirom na atraktivan izgled Vanju svjetski mediji često dovode u ljubavnu vezu s velikom umjetnicom, no on kroz smijeh komentira: “Mi smo prijatelji, samo prijatelji”.

Nakon gotovo dvadeset godina u Londonu i godina prijateljevanja i suradnje s Grace Jones uskoro se, priznaje, ipak planira vratiti u Hrvatsku. - Dosta mi je Londona. Treba mi mir i mirniji život. Želim živjeti na selu i oženiti neku Istrijanku - kaže kroz smijeh Vanja.

Inače, Grace Jones u svojem najužem timu ima još jednog momka s ovog područja. Riječ je o atraktivnom Goranu Lazareviću Iličiću, koji je u Graceinu bendu, bio joj je back vokal u pjesmi Hurricane. Podrijetlom je Srbin, no i on poput Vanje gotovo cijeli život zbog posla provodi u Londonu. Radio je kao fotograf i kostimograf, a njegovo se ime spominje i u dokumentarnom filmu “Grace Jones: Bloodline and Bami”. I on je doputovao s Grace u Pulu.

Ljubila je asistente

Iako su je kroz dugogodišnju karijeru svjetski mediji spajali s brojnim ljepotanima, često njezinim asistentima i brojnim suradnicima, u javnosti se pojavljivala sa sedam muškaraca.

Najpoznatiji Gracein partner bio je zasigurno Dolph Lundgren, s kojim je bila u ljubavnoj vezi od 1983. do 1986. godine. Švedski glumac, koji se kroz godine proslavio ulogama u filmovima “Rocky 4”, gdje je glumio sa Sylvesterom Stalloneom, svoju je glumačku karijeru započeo baš uz pomoć Grace Jones. Bila je to 1985. godina, kad je Grace Jones dobila jednu od glavnih uloga u sedamnaestom filmu serijala James Bonda 007 pod nazivom “Pogled na ubojstvo”. Njime se proslavila, ali je uspjela u taj svijet uvesti i Lundgrena, koji je u tom filmu dobio manju ulogu, no bila je to odskočna daska za glumačku karijeru koja je uslijedila.

Nakon švedskog glumca Grace je ljubila i francuskog grafičkog dizajnera i fotografa Jean-Paula Goudea, s kojim ima i sina. Spojila ih je umjetnost. Goude je pratio rad i život Grace, koja mu je ujedno bila i inspiracija. U jednom je intervjuu priznao kako je pratio svaki njezin kreativan iskorak i ubrzo je ona postala njegova opsesija. Kako navode neki izvori, Goude i Grace su prekinuli ljubavnu vezu nakon što je Grace zatrudnjela.

Ljubav je buknula i s danskim glumcem Sven-Oleom Thorsenom, s kojim je bila u otvorenoj vezi, a gotovo osam godina Grace Jones provela je u braku s Atilom Altaunbayem. Sve je počelo tako što se on zaposlio kao njezin tjelohranitelj. Nakon samo jednogodišnje ljubavne veze tjelohranitelj turskog podrijetla odlučio je oženiti poznatu Grace.

Nakon ljubavnih krahova i bračnog brodoloma, ako je vjerovati svjetskim kuloarima, pop ikona opet ljubi, no nije poznato kojeg od svojih bliskih suradnika.

Kao što smo najavili, Grace je u Pulu stigla redovnim letom iz Londona. Iako se govorilo kako je možda redovna linija i vožnja zajedno s ostalim putnicima neuobičajena za takvu divu, Grace je u večernjim satima sletjela u pulsku zračnu luku avionom zračne kompanije British Airways. Odjevena u crni kombinezon dugačkih rukava i nogavica, zvijezda je bila vidno raspoložena. Prilikom izlaza iz zračne luke rado je stala i fotografirala se sa znatiželjnim putnicima, a iako je na glavi nosila tamni šešir i lice je pokušala prekriti maramom kako je ne bi prepoznali, Grace ipak nije mogla proći nezapaženo.

Obožava kamenice

Zabavljala je sve oko sebe, pa i članove benda, kao i suradnike, a nakon toga sjela je u crni automobil marke Mercedes i uputila se u rovinjski Lone, gdje je odsjela s bliskim suradnicima.

Kako doznajemo, cijelo je jutro uoči koncerta provela u hotelu Lone, pripremajući se za večernji nastup.

Neslužbeno doznajemo kako će u četvrtak umjetnica ipak uzeti malo slobodnog vremena kako bi kušala istarske delicije, vrlo vjerojatno kamenice, koje navodno obožava.

Visoka, energična, privlačna, sa svojih 69 godina Grace Jones privlači pozornost na svakom koraku gdje se pojavi. Često je inspiracija brojnim stilistima, a i nakon niza godina ima obožavatelje koji je prate na svakom koncertu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:57