KONSTRAKTA

Tko je srpska pjevačica koja se plasirala na Eurosong: ‘Kažu mi da sam iritantna. To mi se sviđa‘

Beograđanka Ana Đurić ima 34 godine, završila je arhitekturu i članica je benda Zemlja gruva

Konstrakta

 Zemlja Gruva/Youtube

Do samog polufinala malo ljudi je znalo za ovu ekscentričnu pjevačicu, a onda su svi preko noći počeli pjevušiti njezine stihove "umetnica mora biti zdrava". Beograđanka Ana Đurić (34), umjetničkog imena u subotu je pobijedila na natjecanju "Pjesme za Evroviziju" s pjesmom "In Corpore Sano" koja je oduševila publiku.

Jednom prilikom je rekla da njezin pseudonim označava 'racionalno i emotivno' u jednom.

Neki kažu da ih podsjeća na Lady Gagu.

"Kažu mi i da sam iritantna. Sviđa mi se kada mi to govore", rekla je Ana, koja je nakon pobjede ostala potpuno smirena.

U pobjedničkoj pjesmi spominje Meghan Markle, suprugu britanskog princa Harryja.

"Odlučila sam u pjesmi spomenuti Meghan jer novine pišu da ima lijepu kosu... Ma, ima ljepšu kosu i od Kate Middleton, da se ne lažemo. Kate ima lijepe šešire, a Meghan lijepu kosu. I Meghan je prognana, a mi podržavamo prognane ljude", izjavila je Ana.

Dodala je da je pjesma slojevita i ima dosta poruka. "Neka svatko izabere što želi čuti. Ponajviše govori o odnosu prema zdravlju koji je trend prisutan posljednjih desetak godina", rekla je i otkrila da zaista nema zdravstvenu iskaznicu kako i govori u pjesmi.

Ana je završila arhitekturu, udana je i majka dvoje djece - djevojčice i dječaka, Lene (12) i Nikole (14), a živi u Novom Beogradu.

Novinarima je na pitanje što djeca kažu na njezin nastup rekla da vjerojatno kažu: "Mama, ti si car."

O majčinstvu je pričala u jednom intervjuu za srpski portal.

"U dosadašnjem skromnom iskustvu, bilo je situacija u kojima sam se pitala – da li je ovo njegov/njen karakter ili faza? Da li sam pogrešno reagirala, a da nisam razumjela njihovu potrebu, i sad je sve otišlo nepovratno dovraga, pokvarila sam nešto? A taj strah se prenosi na djecu, utječe na njihovo samopouzdanje. Jer djeca nisu strana bića s druge planete, mali manipulatori ili masa koju ćemo mi uobličiti i slično. Stvar je mnogo jednostavnija, samo ako uzmemo ozbiljno i s poštovanjem njihove potrebe. Dakle, žao mi je svake situacije u kojoj je moj strah prevladao potrebe mog djeteta - rekla je Konstrakta prije par godina.

Pričala je tad i o inspiraciji za pjesme.

"Pišem rijetko. Pišem sporo. Vrtim se oko svake riječi. Čak, to nekad traje toliko dugo da pjesma krene od jedne emocije koju kasnijem razvijem u nešto drugo, jer sam, pobogu, i zaboravila odakle sam krenula... Inspiracija za pisanje je život, naš život. Stihovi su svuda. Evo na primjer jučer u autobusu", rekla je i dodala da uvijek kasni i da je često preozbiljna i prepatetična.

Članica je benda "Zemlja gruva", osnovanog 2007. godine, a njena kolegica iz benda Zoe Kida (40), također je nastupila na Beoviziji ove godine.

"Ja nemam pojma što ću sad. Pitam se, kako ću ja to sad", govorila je novinarima odmah nakon proglašenja. U nedjelju ujutro je već bila sabranija i u jutarnjem programu RTS-a je rekla da će joj trebati još vremena, ali da joj se već jasnije što se dešava.

Iskreno kaže da se za pobjedu i nije borila nego je jednostavno bio takav tijek događaja. Favoriti su bili neki drugi izvođači.

Pripreme za Eurosong u Torinu koji će se održati u svibnju počela je odmah, a voljela bi i tamo pjevati na srpskom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:21