NEOBIČAN ŽIVOT

Tko je zapravo Amber Heard? Prije Deppa bila je u još jednoj nasilnoj vezi i to s ovom ženom...

Kao mlada napustila je konzervativni katolički dom svojih roditelja u Teksasu i počela glumiti u spotovima i nositi revije
 Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Posljednjih tjedana svjetski mediji su opsjednuto pratili svaki detalj na sudskom sporu Johnnyja Deppa i Amber Heard, bivše supruge poznatog holivudskog glumca koja tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata.

Porota je, nakon šest tjedana suđenja, donijela jednoglasnu odluku prema kojoj je 36-godišnja Heard oklevetala Deppa u svom članku u Washington Postu te presudila da je glumica imala klevetničke i zlobne namjere. Prije tužbe koju je pratio cijeli svijet i uloga u holivudskim blockbusterima uz bok najvećim zvijezdama današnjice, Heard je vodila zanimljiv život van očiju javnosti, a proglašena je i "najljepšim licem na svijetu".

image

Amber Heard izlazi iz sudnice.

-/Shutterstock Editorial/Profimedia/-/Shutterstock Editorial/Profimedia

Početak karijere

Godinama prije burne veze, tada 17-godišnja Heard, napustila je konzervativni katolički dom svojih roditelja u teksaškom Austinu, obustavila srednjoškolsko obrazovanje i preselila se u New York u nadi da postane model, cilj koji je godinama "ganjala" natjecanjima na raznim izborima ljepote u Teksasu, no ubrzo se preselila u Los Angeles i okušala u glumi.

Glumačka karijera joj počinje 2004. godine, a debitirala je u glazbenim spotovima "There Goes My Life" country pjevača Kennyja Chesneyja i “I Wasn’t Prepared” rock grupe Eisley. Također, dobila je nekoliko malih sporednih uloga u brojnim TV emisijama, uključujući "Jack & Bobby" i "The Mountain" 2004. godine te "The OC" godinu dana kasnije.

image

Amber Heard kao Mandy Lane

Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

Na filmu je debitirala u manjoj ulozi u sportskoj drami "Friday Night Lights" iz 2004., koja je kasnije inspirirala istoimenu TV emisiju. Heard je dobila svoju prvu glavnu ulogu u hororu "Svi dečki vole Mandy Lane", koji je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2006. godine, a film je zbog problema s distribucijom objavljen tek 2008. u Europi te 2013. u SAD-u.

Usprkos tome da dolazi iz katoličke obitelji, 2010. se deklarirala kao biseksualka, a karijera joj se dalje razvijala ulogama u tinejdžerskoj drami "Hidden Palms" i dramediji "Californication", a iste se godine pojavila i u kratkom filmu "Dan 73" i nezavisnom filmu "Remember the Daze".

Vrhunac slave i poznanstvo s Deppom

Filmom "Pineapple Express" 2008. godine, u kojoj je glumila zajedno sa Sethom Rogenom, Jamesom Francom i Dannyjem McBrideom, postala je poznatija široj javnosti, a uloga u "Zombielandu" 2009. dodatno ju je proslavila.

Budućeg supruga, Johnnyja Deppa, upoznala je 2011. tijekom snimanja "Portorikanske noći: dnevnik opijanja", filma temeljenog na istoimenom romanu Huntera S. Thompsona iz 1998. godine, a glumila je i u "Magic Mike XXL" iz 2015.

image

Amber Heard u Aquamanu

Warner Bros/Planet/Profimedia/Warner Bros/Planet/Profimedia

Uloga Mere u DC-evom u filmu "Justice League" iz 2017. godine, možda je njezina najzapaženija, a ponovila ju je ubrzo u "Aquamanu" s Jasonom Momoom 2018. godine te nastavku, "Aquaman i izgubljeno kraljevstvo", čija se premijera očekuje 2023. godine.

Buran privatni život

Na već spomenutom snimanju filma "Portorikanske noći: dnevnik opijanja", Depp se u Amber fatalno zaljubio.

- Ispočetka je bila predivna. Znala je svu opskurnu blues glazbu koju sam slušao. Prvih godinu dana sve je bilo savršeno. Zvao sam je Slim, ona mene Steve - rekao je Johnny na sudu o svojoj bivšoj supruzi, usprkos činjenici da su je mediji često nazivali fatalnom ženom i "žderačicom muškaraca". Vjenčali su se u veljači 2015., a razveli oko dvije godine kasnije.

To nije bila prva problematična veza Amber Heard. Naime, zbog nasilja je bila privedena 2009. godine, a pretukla je svoju bivšu djevojku Tasyu van Ree na aerodromu u Seattleu. Tasya je pozvala osiguranje te je Amber uhićena zbog obiteljskog nasilja.

Nakon turbulentnog braka, Amber je bila kratkoj vezi s Elonom Muskom, koji se u nju, kako je tvrdio, "zaljubio do ušiju", a nakon prekida je bio "očajan tjednima".

U međuvremenu, 2016. su godine Amber Heard stručnjaci za mapiranje lica proglasili ženom s "najljepšim licem na svijetu". Tada je objavljeno da se njezino lice podudara 91.85 posto s grčkim zlatnim omjerom ljepote "Phi", koji se tisućama godina smatrao tajnom formulom savršenstva.

Na proljeće 2021., podijelila je vijest o svom prvom djetetu, kćeri Oonagh Paige Heard, koju je rodila surogat majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:09