ZARAĐUJU STOTINE MILIJUNA KUNA

TKO SU NAJPLAĆENIJI EUROPLJANI Ugledni Forbes objavio je listu celebrityja s najvećom zaradom, među njima je i Novak Đoković

 Mike Blake/Lucy Nicholson/Toby Melville/Gus Ruelas/Wolfgang Rattay/Matthew Childs / Reuters

Amerikanci bez sumnje dominiraju Forbesovim listama najplaćenijih osoba u industriji zabave, no brojni im Europljani pušu za vrat. Petina najbogatijih poznatih osoba dolazi iz Europe, a magazin Forbes je sastavio novu listu najplaćenijih imena.

Listu predvodi autorica romana o Harryju Potteru J. K. Rowling koja je u posljednjih 12 mjeseci zaradila oko 95 milijuna dolara (oko 600 milijuna kuna) bez poreza i drugih troškova, procjenjuje Forbes. Ona je ujedno najplaćenija spisateljica na svijetu i nalazi se na trećem mjestu najplaćenijih poznatih osoba na svijetu.

20 najplaćenijih celebrity Europljana zajedno je zaradilo više od milijardu dolara u godinu dana. Njih 12 dolazi iz Velike Britanije, a Njemačka, Irska, Nizozemska, Portugal, Srbija, Španjolska, Švedska i Švicarska imaju po jednog predstavnika.

Naravno, među slavnima se našao niz sportaša - tri nogometaša, tri vozača, dva tenisača, jedan golfer i jedan borac mješovitih borilačkih vještina. Portugalac Cristiano Ronaldo zauzeo je drugo mjesto prestižne liste sa 93 milijuna dolara zarade (nešto manje od 600 milijuna kuna) dok je primjerice predzadnji borac Conor McGregor koji je u godinu dana zaradio 34 milijuna dolara (nešto više od 200 milijuna kuna).

Srpski tenisač Novak Đoković našao se na 15. mjestu s procjenjenom zaradom od 37,6 milijuna dolara, odnosno oko 240 milijuna kuna. Time je nadmašio zarade glazbenika Eda Sheerana, vozača Formule 1 Fernanda Alonsa, nogometaša Garetha Balea, Conora McGregora i Zlatana Ibrahimovića.

Među 20 najplaćenijih europskih poznatih osoba našle su se samo dvije žene - britanska glazbenica Adele i već spomenuta književnica Rowling.

Najplaćenije poznate osobe u Europi:

  1. J. K. Rowling
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Coldplay
  4. Adele
  5. Roger Federer
  6. Elton John
  7. Gordon Ramsay
  8. Paul McCartney
  9. Rory McIlroy
  10. DJ Calvin Harris
  11. Lewis Hamilton
  12. Simon Cowell
  13. DJ Tiesto
  14. Sebastian Vettel
  15. Novak Đoković
  16. Ed Sheeran
  17. Fernando Alonso
  18. Gareth Bale
  19. Conor McGregor
  20. Zlatan Ibrahimović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:29