SVEMIRSKA MISIJA

Tom Cruise je u novoj misiji! Ide u svemir snimiti film koji košta 200 milijuna dolara

Zajedno s redateljem Dougom Limanom u svemir ide space shuttleom Elona Muska
 Cyril Pecquenard/Kcs Presse/Profimedia

Tom Cruisea čeka jedna posebna misija. Svemirsko-filmska!

Uz podršku Elona Muska, 58-godišnja zvijezda filmskog serijala “Nemoguća misija” spremna je za polijetanje zajedno s redateljem Dougom Limanom kako bi snimili kadrove za još neimenovani film.

Cruise i Liman doista će putovati na Međunarodnu svemirsku postaju sljedeće godine u kapsuli Axiom Space Crew Dragon - space shuttleu u Muskovu vlasništvu - za projekt koji podržava NASA, izvijestio je Space Shuttle Almanac.

Ako se projekt doista nastavi, bit će to prvi film ikada snimljen u svemiru.

Vjeruje se da je Liman također autor scenarija, a Universal Pictures je u produkciju uložio 200 milijuna dolara, navodi Deadline.

Projekt je NASA prvi put najavila još u svibnju prošle godine, kada je administrator Jim Bridenstine tvitao: „NASA je uzbuđena što radi s Tomom Cruiseom na filmu na Svemirskoj postaji! Trebamo popularne medije kako bismo nadahnuli novu generaciju inženjera i znanstvenika da ostvare ambiciozne planove NASA-e."

Christopher McQuarrie, scenarist i redatelj filmova o nemogućim misijama Ethana Hawkea, na ovom će projektu biti savjetnik i producenta, zajedno s Cruiseom, Limanom i PJ van Sandwijkom koji su također producenti najavljenog filma.

Film je dobio zeleno svjetlo nakon što su ga ova četvorica pitchali Universalu u "bujnom Zoom pozivu".

image
Carlos Alvarez

Naredni je Cruiseov film žarko očekivani sedmi dio franšize “Nemoguća misija” koji se trenutačno još uvijek snima nakon što se projekt suočio s neprekidnim kašnjenjima zbog pandemije koronavirusa.

Cruisea, osim puta u svemir, čeka puno posla jer uz “Nemoguću misiju” mora još promovirati i odgođeni film “Top Gun: Maverick”, koji bi trebao biti premijerno prikazan u prosincu nakon što je odgođena njegova ljetna premijera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:55