NIJE JU PREBOLIO

Tom Cruise nije došao na Oscare, razlog je pomalo bizaran: ‘Radije bi umrli nego se sreli u javnosti‘

Od njihovog je razvoda prošlo više od 20 godina, a Cruise je bivšu suprugu izbjegnuo iako mu je ‘Top Gun: Maverick‘ imao 6 nominacija
 Chris Delmas/Afp

Tom Cruise odlučio je preskočiti ovogodišnju dodjelu Oscara kako bi izbjegao neugodan susret sa svojom bivšom suprugom Nicole Kidman, iako je od njihovog mučnog razvoda prošlo više od 20 godina, tvrde britanski tabloidi. Ni činjenica da je njegov film Top Gun: Maverick bio nominiran u šest kategorija, uključujući i onu najpriželjkivaniju za najbolji film, nije Cruiseu bila poticaj za dolazak. Naime, Cruise i Kidman razišli su se 2001., navodno jer mu se glumica nije željela pridružiti u Scijentološkoj crkvi.

"Tom nije bio na dodjeli jer je Nicole bila tamo i nije želio naletjeti na nju", kazao je neimenovani izvor za Daily Mail.

S druge strane, osobe bliske Cruiseu tvrde kako njegov izostanak nije bio "osobne prirode", već jednostavno mu se nije uklapao u raspored, no nisu odgovorili konkretno na tvrdnju da kako je sve skupa povezano s Kidmaninom prisutnošću. Inače, 60-godišnji Cruise i njegova bivša supruga nisu viđeni na istim događanjima godinama. Na dodjelu je 55-godišnja Kidman stigla pak u društvu supruga Keitha Urbana, a nije moglo ostati nezamijećeno ni njezino bizarno i pomalo preveselo ponašanje na crvenom tepihu, no na svečanom ručku koji tradicionalno prethodi Oscarima nije se pojavila, ali Cruise je. Dapače, slavni je glumac viđen tog 13. veljače kako grli Stevena Spielberga, a redatelja se moglo čuti kako u videu govori akcijskoj zvijezdi kako je film Maverick spasio Hollywood vrativši publiku u kina. No, izostanak njegove bivše supruge, s kojom ima dvoje djece, 28-godišnjag Connora i 30-godišnju Isabellu, na istom je događanju bio itekako uočljiv.

Kidman je upoznala Cruisea 1990. kad su zajedno glumili u "Danima groma", filmu o motorističkim utrkama. U to vrijeme imala je 23 godine, tek je stigla iz Australije i bila je nepoznata u Hollywoodu. Sve to se promijenilo kad je ljubav iz scenarija postala i stvarna tijekom snimanja.

image

Tom Cruise i Nicole Kidman

-/Everett/Profimedia/-/Everett/Profimedia

Nakon 12 godina braka, Cruise je napustio suprugu 2001., ostavivši je u potpunom šoku. Iste je godine podnio zahtjev za razvod navodeći kao razlog ‘nepomirljive razlike‘. No, pravi je razlog, govorilo se u to vrijeme, njezino odbijanje da mu se pridruži u Scijentološkoj crkvi. U intervjuu za časopis DuJour, Kidman je 2012. otvoreno govorila o bolnoj rastavi od Cruisea.

"Mislila sam da je naš zajednički život savršen. Trebalo mi je dugo vremena da se oporavim. Bio je to preveliki šok. Živjeli smo u vlastitom balončiću, samo nas dvoje. Postali smo jako ovisni jedno o drugom. Bila sam jako vezana za Toma. Otišla bih i na kraj svijeta za njega... Bila sam potpuno očarana, zaljubila sam se ludo, strastveno", ispričala je. Kako je kazala u razgovoru, bila je naivna misleći da će s Cruiseom živjeti sretno do kraja života, ali je i napomenula kako je u tom trenu sretnija no što je ikad prije bila.

"Živim u prijateljevoj kući u Nici, Moje dvije kćeri su sa mnom, Sunday Rose, kojoj su četiri godine, i Faith Margaret koja ima dvije", naglasila je.

image

Kidman se na Oscarima ludo zabavila

Angela Weiss/Afp

Inače, Kidman i Cruise nisu komunicirali više od deset godina. Uz to, Kidman također nije godinama razgovarala ni s dvoje djece koje je usvojila s Cruiseom, Isabellom i Connorom. Oni su, naime, oboje posvećeni Scijentološkoj crkvi, poput svog oca. Crkva je Kidman odbacila i obilježila oznakom SP, odnosno kao ‘supresivnu osobu‘, te je iz tog razloga odbačena od svoje obitelji. U drugom pak intervjuu, za australski časopis Who, glumica je odlučila progovoriti o odnosu s djecom koju ima s Cruiseom.

"Oni su odrasli ljudi. Mogu donositi vlastite odluke. Odlučili su biti scijentolozi, a meni je kao majci posao da ih volim", objasnila je tada glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. veljača 2024 21:26