ZNAK ZAHVALE

Tom Hanks i supruga postali grčki državljani: ‘Pokazao je interes za ljude koji su propatili‘

Glumac je imao važnu ulogu u podizanju svijesti o požarima 2018. koji su uništili područja oko Atene i uzeli više od 100 života
Tom Hanks i Rita Wilson 
 VALERIE MACON/AFP

Tom Hanks i Rita Wilson službeno su postali grčki državljani, a na fotografiji na društvenim mrežama koju je postavio grčki premijer vidi se dvojac koji ponosno drži svoje nove putovnice.

Par i njihova djeca postali su počasni grčki građani prošle godine, nakon što su dužnosnici naglasili Hanksovu ulogu u podizanju svijesti o požarima 2018. koji su uništili područja oko Atene i uzeli više od 100 ljudskih života. Sad je grčki predsjednik potpisao njihovu počasnu naturalizaciju i dobili su grčke putovnice.

- Tom Hanks je osoba koja je pokazala istinski interes za ljude koji su propatili zbog požara i govorio je o tome globalno u medijima - rekao je grčki ministar unutarnjih poslova Takis Teodorikakos za CNN u prosincu.

Wilson, koja je djelomično Grkinja, i Hanks, koji se preobratio na grčkog pravoslavca, često provode svoj odmor u Grčkoj, gdje imaju imanje na otoku Antiparosu.

Oni su producirali i nekoliko filmova koji imaju snažnu poveznicu s Grčkom, primjerice "Moje grčko vjenčanje".

- Grčka je raj... Bio sam po čitavome svijetu, bio sam na najljepšim mjestima na svijetu, nijedno od njih ne nadmašuje Grčku - rekao je Hanks ove godine na dodjeli Zlatnih globusa.

- Zemlja, nebo, voda, to je za dušu, to je mjesto koje liječi - dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:50