StoryEditor
TIJEKOM GOSTOVANJU U RIMU

TOM HANKS TRUMPA NAZVAO NEUKIM EGOCENTRIČNIM BLEBETALOM Glumac povukao paralelu između Trumpa i Silvija Berlusconija

Tom Hanks
 Axel Schmidt / REUTERS

Američki glumac Tom Hanks u četvrtak u Rimu na konferenciji za novinare održanoj u povodu održavanja 11. Rimskoga filmskog festivala nije previše birao riječi odgovarajući na pitanja o republikanskome kandidatu za Bijelu kuću Donaldu Trumpu, nazvavši ga "neukim egocentričnim blebetalom".

Hanksu, velikom donatoru američke Demokratske stranke, u Rimu će biti dodijeljena nagrada za životno djelo.

Na novinarska pitanja o izboru Trumpa za američkog predsjednika povukao je paralelu između njega i bivšega talijanskog premijera Silvija Berlusconija.

Kazao je da je u utrci za predsjednika države u njegovoj domovini i ranije među kandidatima bilo upitnih i spornih imena, no da "ipak nikada nisu izabrani, jer Amerikanci nisu željeli budućnost kakvu su im oni nudili" te "sigurno neće ni ubuduće... pa tako ni ovaj put."

Duhovito imitirajući engleski s talijanskim akcentom novinara okupljenih na konferenciji koji su ga pitali: "Tome, Tome, a zašto Trump? Zašto Trump?", odgovorio je: "Pa vi ste Talijani... shvatit će te. A zašto Berlusconi? Zašto?"

"Mnogi dijelovi svijeta susreću se s brojnim problemima koji se ponekad čine nepremostivima. Kad se Amerika povremeno suoči sa sličnim problemima, kao sada, nikada ne izabere neko neuko egocentrično blebetalo", kazao je ovaj dvostruki oskarovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2020 23:15