KAKAV KRALJ!

Tom Jones (80) otkrio tajnu svoje vitalnosti: ‘Redovito boksam i visim naopako poput šišmiša!‘

Pokušavam paziti na prehranu, uz večeru popijem vino, a tu i tamo počastim se pivom. Čovjek se mora brinuti o sebi, kaže pjevač
Tom Jones
 Andrew Parsons/POOL/AFP

Velški pjevač Tom Jones u lipnju će proslaviti 81. rođendan, no što se njega tiče, on je, usprkos godinama, u odličnoj formi. Iako je 2017. nakon konzultacije s liječnicima odustao od američke turneje, a i 2018. morao je otkazati dva koncerta zbog bakterijske infekcije, legendarni glazbenik i u poznoj dobi trudi se što više biti aktivan.

- Prakticiram tzv. inverzijsku (antigravitacijsku) terapiju - postave me u položaj s glavom prema dolje kako bi mi istegnuli kralježnicu i ublažili bolove u leđima. Doslovce se objesim naopako na jednoj od tih sprava. Super je! Staviš noge u tu stvar, prevrneš se i objesiš! Poput šišmiša! - kaže pjevač o terapiji koja je korisna i za one koji pate od slabe cirkulacije, išijasa te skolioze.

Mentor u TV talent showu "Voice UK" dodaje kako je unajmio i osobnog trenera koji mu dolazi doma, a vježba i boks jer želi održati dobru formu.

- To mi je jako dobar kardiovaskularni trening. Pokušavam paziti i na prehranu, uz večeru popijem vino, a tu i tamo počastim se pivom. Zdravlje je vrlo važno i čovjek se mora brinuti o sebi - rekao je vitalni Tom u intervjuu za People pa se u nastavku razgovora osvrnuo i na svoje mišiće: "Ja umjesto 6-packa imam 12-pack!".

Jones se nedavno našalio kako je sad "neprobojan" nakon što je primio oba cjepiva protiv koronavirusa.

- Sjajan osjećaj! Ali opet sam razočaran jer i dalje ne mogu pjevati uživo, nema koncerata. Za to mi ipak treba publika, a koja je svrha svirki ako se i oni sami ne cijepe? Zato sad pjevam po kući, ma ja pjevam i kad za to ne dobijem plaću! Volim pjevati i uopće ne razmišljam o mirovini. Bog je bio dobar prema meni, moj glas je i dalje tu. Želim ovo raditi sve dok u mome tijelu bude daha.

Kad me pitaju 'Kako je to ostarjeti?', ja im samo odgovorim protupitanjem: 'A koja je alternativa?'. Ne smeta mi starenje, pa uvijek imam divna sjećanja, a ona dolaze s godinama - zaključuje glazbena legenda, a njegove riječi prenosi Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:49