KINO LUDILO

‘Top Gun: Maverick‘ ruši sve rekorde: Evo po čemu se ovaj film Toma Cruisea posebno istaknuo

Kako donosi Variety, film je do sada uprihodio 291 milijun dolara u Sjevernoj Americi i službeno je, po tom trendu, postao najuspješniji projekt Toma Cruisea

Tom Cruise

 Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia/Image Capital Pictures/Film Stills/Profimedia

"Top Gun: Maverick" ruši rekorde diljem svijeta. Do sada, od početka prikazivanja taj nastavak legendarnog hita iz 80-ih, kako piše IGN, zaradio je više od pola milijardi američkih dolara na kino blagajnama, točnije 548 milijuna dolara na globalnoj razini. U SAD-u, već dva vikenda za redom drži prvo mjesto po broju prodanih ulaznica; što ga je uvrstilo u prvih 10 filmova po uspješnosti u povijesti američkih kino blagajni kada je u pitanju taj "kritičan" drugi vikend.

Kako donosi Variety, "Top Gun: Maverick" do sada je uprihodio 291 milijun dolara u Sjevernoj Americi i službeno je, po tom trendu, postao film Toma Cruisea s najvećom zaradom ikada na tamošnjim kino blagajnama. Nadalje, film je pao samo za 32 posto u odnosu na početni vikend od 160 milijuna dolara i sada je, prema Comscoreu, doživio "najmanji pad drugog vikenda za film koji je otvoren na 100 milijuna dolara ili više." Za usporedbu, "Spider-Man: No Way Home" i "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" pali su za 67 posto u svojim drugim vikendima, a "The Batman" za 50 posto.

Novi rezultat "Top Guna 2" u hrvatskim kinima tek se očekuje, no on je već u prvim je danima prikazivanja u kinima srušio sve rekorde gledanosti ove godine. Točnije u prvome vikendu prikazivanja u Hrvatskoj premašio je zaradu od 2,6 milijuna kuna s gotovo 57 tisuća gledatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:20