StoryEditor
JESSI COMBS

TRAGIČAN KRAJ NAJBRŽE ŽENE NA SVIJETU Poginula vozeći automobil na mlazni pogon, pokušala je oboriti svoj dosadašnji rekord brzine od 631 km/h

 
 Instagram, Profimedia

Televizijska voditeljica i 'najbrža žena na svijetu', Amerikanka Jessi Combs (36) poginula je u nesreći u pustinji Alvord u američkoj saveznoj državi Oregon dok je pokušala oboriti vlastiti rekord.

Combs je u listopadu 2013.  postala najbrža žena na četiri kotača u svijetu postigavši brzinu od 631 km/h vozeći automobil na mlazni pogon North American Eagle (NAE) Supersonic Speed Challenger. Eagle je vozilo koja je sastavljeno od ostataka mlaznog aviona F -104 Lockheed Startfightera.

Detalji nesreće nisu poznati. Međutim, prema pisanju američkih medija 36-godišnja Amerikanka je stradala pokušavajući oboriti dosadašnji rekord.

"Njezin san bio je postati najbrža žena na Zemlji. Bila je jedan od rijetkih sanjara s hrabrošću da snove pretvori u stvarnost i ostavila je ovu zemlju vozeći se brže od bilo koje druge žene u povijesti," objavila je njezina obitelj.

Jessi Combs je surađivala u brojnim emisijama, a imala je i nekoliko svojih televizijskih emisija.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 01:45