PRERANI ODLAZAK

Tragična smrt lijepe i uspješne žene šokirala naciju, njezina posljednja poruka zbunila je sve

Tragična smrt lijepe, uspješne i inteligentne žene šokirala je naciju, a ovo su nepoznati detalji iz njezina života

Cheslie Kryst

 Profimedia

- Neka vam ovaj dan donese odmor i mir, napisala je na svom Instagramu u nedjelju ujutro bivša miss SAD-a Cheslie Kryst i nakon toga se bacila u smrt s 29. kata nebodera u New Yorku. Tragična smrt lijepe, uspješne i inteligentne žene šokirala je naciju, a nakon toga počeli su se objavljivati nepoznati detalji iz njezina života.

Kryst je rođena u Jacksonu (Michigan), otac joj je bio Poljak, a majka Afroamerikanka, također manekenka koja je svojedobno bila okrunjena za najljepšu ženu Sjeverne Karoline.

Cheslie je odrastala s četvero braće, Asom, Chandlerom, Jetom i Brooklynom te sestrom Page, u Charlotteu, a pohađala je preddiplomski studij na Sveučilištu Južne Karoline, gdje je diplomirala. Kasnije je magistrirala i doktorirala pravo na Sveučilištu Wake Forest u Winston-Salemu u Sjevernoj Karolini, gdje je bila uključena u brojne aktivnosti, uključujući Nacionalnu crnačku udrugu za studentska prava.

Kryst je naime od nošenja revija bila više usredotočena na svoju karijeru i imala je ukupno diplome s dva sveučilišta. Osim manekenstva, bila je i izvrsna odvjetnica. Krunu je osvojila 2019. godine.

image

Kryst je privatni život držala daleko od očiju javnosti, nije se znalo ni je li zauzeta ili slobodna

Miss Universe Organization/Zuma Press/Profimedia

Radila je u odvjetničkom društvu Proyner Spruill, a njezin posao bile su složene građanske parnice. Od nje se zahtijevalo da zastupa klijente u saveznim i državnim slučajevima koji se odnose na širok raspon poslovnih sporova i zastupa općine u pitanjima lokalne uprave, uključujući opsežne i složene preglede politika i procedura za programe financirane bespovratnim sredstvima za saveznu vladu.

Volontirala je za brojne pozicije u svojoj zajednici. Cheslie je tijekom godina pokazala svoju dobrotvornu stranu kao članica 'Big Brothers Big Sisters Central Carolinas', gdje je bila u upravnom odboru. Također je volontirala u Dress for Success Charlotte, gdje je bila članica savjetodavnog odbora tisućljeća u Harvey B. Gantt Centru za afroameričku umjetnost i kulturu i članica Ayscue Professionalism Award Committee za odvjetničku službu Mecklenburg County.

Naročito se zalagala za zatvorenike za koje je smatrala da su nepravedno osuđeni. Uključujući i suradnju s Brittany K. Barnett iz projekta Buried Alive. Također je radila kao dopisnica i novinarka za zabavi show "ExtraTV", što joj je donijelo dvije nominacije za Emmyja. Prije nego što se pridružila dnevnoj trač emisiji, osnovala je modni blog White Collar Glam, koji je bio posvećen pomaganju ženama u profesionalnom odijevanju. Kryst je također bila model za Express i bila je ambasadorica maloprodajne tvrtke.

image

Cheslie Kryst

John Photography/Shutterstock Editorial/Profimedia

Bavila se i sportom jer je bila je atletičarka prve divizije. Dok je završavala preddiplomski studij na Sveučilištu Južne Karoline, natjecala se u atletskom timu. Bila je toliko uspješna da je držala mjesto u školskoj knjizi rekorda za 10 najboljih rekorda u troskoku.

Cheslie je 2019. predstavljala svoju zemlju na Miss Universe i osvojila titulu Miss SAD-a. Postala je treća žena iz Sjeverne Karoline kojoj je to uspjelo. Zatim je uzela jednogodišnji odmor od svog odvjetničkog posla kako bi ispunila svoje obveze kao misica. Uvijek je otvoreno govorila o tome koliko joj je obitelj bila podrška tijekom cijelog njenog modnog putovanja.

Cheslie Kryst je uspjela zadržati svoj osobni život podalje od svjetla pozornosti, a njezin Instagram profil također nije davao nikakve naznake o njezinom trenutnom statusu veze. Najvjerojatnije nije bila u vezi.

O razlozima smrti još se nagađa.

- Potreseni smo i u velikoj tuzi javljamo da je Cheslie preminula. Njena svjetlost inspirirala je mnoge diljem planete. Voljela je, skrbila je, smijala se i sjajila, rekli su roditelji za CNN.

image

Cheslie Kryst osvojila je krunu 2019. godine ali važnija joj je bila kraijera pravnice

Patrick Prather/Zuma Press/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 23:03