TREAT WILLIAMS

Tragično preminuli glumac potajno je glumio u jednom od najvećih filmova svih vremena

Glumac je preminuo u ponedjeljak, iza sebe ostavio brojna filmska djela, ali rijetko tko zna da je bio na setu ‘Ratova zvijezda‘

Treat Williams

 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Mediapunch/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Glumac Treat Williams tragično je preminuo u prometnoj nesreći u 71. godini života. Slavni glumac za sobom je ostavio mnoge filmove koji su omiljeni brojnim generacijama, a možda je najpoznatiji po mjuziklu „Kosa” iz 1979. Poznat je i po ulogama u trileru „Deadly Hero” iz 1975, „The Ritz” i „The Eagle Has Landed” iz 1976, filmu „Prince of The City” iz 1981. i seriji „Everwood”.

No, malo tko zna da je ovaj uspješni glumac bio dio kultnog filma „Ratovi zvijezda V: Imperij uzvraća udarac” iz 1980. godine.

Prema glumcu Johnu Mortonu, koji je glumio Dak Raltera, Williams je došao u londonski studio 1979. kako bi posjetio glumicu Carrie Fisher (princeza Leia). Williams je na setu odlučio da bi bilo zabavno da se pojavi u filmu kao statist što je i učinio s dopuštenjem produkcije.

„Pojavio se u scenama s ledenim planetima kao jedan od poručnika ili časnika u pobunjeničkim snagama. I siguran sam da nema njegovog potpisa na popisu glumaca jer nije imao lika. ‘Hej, ovo izgleda jako zabavno i volio bih biti dio toga, smeta li vam ako uzmem ulogu statista?‘ Svi su pristali na to. Holivudska zvijezda, vjerojatno bez financijske naknade, koja je glumila samo u par scena i bila zadovoljna ulogom statista u ‘Imperij uzvraća udarac”‘, rekao je John Morton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:33