ZAPOSLENI KEVIN

Trailer za prvi Spaceyjev film nakon optužbi za seksualno zlostavljanje prikazan u Cannesu: Pogledajte o čemu se radi

Za nekoga tko je na crnoj listi nekad obožavani glumac u stvari je poprilično zaposlen

Kevin Spacey

 Nicholas Kamm/Afp/Profimedia/Nicholas Kamm/Afp/Profimedia

U Cannesu je prikazan trailer za film "Peter Five Eight", prva snimka za neki projekt Kevina Spaceyja u gotovo pet godina, od optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Ovaj triler prati Sama (Jet Jandreau), naizgled staloženog i glamuroznog agenta za nekretnine u maloj planinskoj zajednici za kojeg se otkrije da je nesređen i problematičan alkoholičar s mračnom tajnom. Spacey, kažu, glumi "karizmatičnog" stranca, a u stvari koji dolazi u grad po nalogu svog moćnog i mračnog šefa, gospodina Locka. Film je režirao Michael Zaiko Hall, a uz Spaceya u njemu glume i Rebecca De Mornay, Jet Jandreau i Jake Weber. Marketinški slogan filma je "Krivi uvijek plaćaju cijenu".

image

screenshot iz filma Peter five eight

Vmi/Screenshot

Spacey, dvostruki dobitnik Oscara i zvijezda Netflixove "Kuće od karata", također ima glavnu ulogu u povijesnoj drami "1242 – Gateway To The West" koju donosi australski Galloping Entertainment.

Ova dva filma među prvim su Spaceyevim projektima koji su ponuđeni tržištu otkako je više ljudi optužilo glumca za seksualno uznemiravanje 2017. godine. U studenom prošle godine arbitražni sud u Los Angelesu je odredio da glumac mora platiti gotovo 31 milijun dolara Media Rights Capitalu (MCR), producentskoj kući koja stoji iza Netflixove serije "House of Cards" u kojoj je glumac glumio pet sezona, zbog kršenja ugovora, te da je zbog svojeg ponašanja odgovoran za milijune dolara koje je MRC izgubio. MRC je odmah nakon presude podnio zahtjev Višem sudu u Los Angelesu, u kojem od suda traži "da potvrdi arbitražni pravorijek i donese presudu protiv Spaceyja i njegovih tvrtki".

image

Kevin Spacey

Nicholas Kamm/Afp/Profimedia/Nicholas Kamm/Afp/Profimedia

Za nekoga tko je na crnoj listi, nekad obožavani glumac u biti je dosta zaposlen. U Cannesu će zainteresirani kupci moći potpisati ugovor i s OneTwoThree Medijom za dramu "L'uomo che disegnò Dio" u režiji Franca Nera.

Spacey je, također glumio pisca Gorea Vidala u filmu "Gore" koji je nedavno dovršen, a ne treba zaboraviti ni dokumentarno-igrani film Jakova Sedlara "Bilo jednom u Hrvatskoj" u kojem je igrao prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i koji je premijerno prikazan u Zagrebu 11. svibnja.

On nije jedini lik obilježen kontroverzama čiji se projekti ove godine prikazuju i prodaju u Cannesu. Tu su i novi filmovi u kojima glume ili su ih režirali Roman Polanski, Luc Besson, Johnny Depp, Alec Baldwin i James Franco.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:12