TEŠKO DJETINJSTVO

Traumatično priznanje slavne pjevačice: ‘Kako bih izbjegla očuhovo zlostavljanje, ravnala sam grudi‘

‘Nosila sam grudnjake koji su bili premali za mene, a nosila bi ih i po dva, prikrivala bih se dok na meni ništa nije podsjećalo na djevojku‘

Shania Twain

 Parisa Afsahi/Ddp Usa/Profimedia

Country pjevačica Shania Twain otkrila je kako je u djetinjstvu prikrivala i ravnala grudi kako bi izbjegla seksualno zlostavljanje svog očuha Jerryja Twaina. Kako je kazala 57-godišnja glazbenica, Jerry Twain ju je navodno fizički i psihički zlostavljao dok je živjela u roditeljskom domu, donosi The Sunday Times.

"Skrivala sam se i ravnala grudi. Nosila sam grudnjake koji su bili premali za mene, a nosila bi ih i po dva, prikrivala bih se dok na meni ništa nije podsjećalo na djevojku. Tako je bilo lakše proći nezamijećena. Jer, o Bože, bilo je strašno, niste željeli biti djevojka u mojoj kući", ispričala je.

Twain, koja je počela nastupati kad joj je bilo osam godina, kaže kako se borila prihvatiti svoju ženstvenost zbog zlostavljanja. Pjevačica je prvi put pisala o strahotama koje je prolazila u svojoj autobiografiji iz 2011. "From this Moment". U knjizi je Twain detaljno opisala kako je bilo i slučajeva kad je fizički stala između svojih roditelja jer se bojala da će njezin očuh ubiti majku.

image

Shania Twain

Image Press Agency/Nurphoto Via Afp

"Trebalo je puno vremena da se naučim nositi s tim bijesom. Ne biste željeli biti netko tko će me napasti na ulici jer bih vam je...no otkinula glavu da imam priliku", naglasila je Twain. Pjevačicini roditelji umrli su kad su joj bile 22 godine, a Twain je još trebao dugi niz godina kako bi naučila voljeti svoje tijelo.

"Mogla sam govoriti i ispričati priču o sebi prema načinu na koji sam micala svoje tijelo, vrsti tkanine koju sam nosila, bojama, po tome na čemu je bio fokus. Nikad nisam bila egzibicionist, tipa da bih ukazivala ‘pogledajte moje sise‘. To sam uistinu bila ja prihvaćajući samu sebe. Bila je to neka vrsta metamorfoze", objašnjava Twain.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 15:46