ISPALILI VATROMET

Troje fanova ozlijeđeno na koncertu Dua Lipe, šokirana pjevačica: ‘Žao mi je, to nije bilo planirano‘

Pop zvijezda Dua Lipa izdala je priopćenje nakon incidenta na njenom koncertu u Torontu

Dua Lipa

 Julien De Rosa/Afp/Profimedia

Pjevačica albanskoga porijekla Dua Lipa oglasila se na svom Instagram profilu kako bi dala do znanja da je užasnuta razvojem događaja te da je u tijeku istraga u vezi s incidentom koji se dogodio na njezinu koncertu u Torontu.

Lipa je, naime, završavala s nastupom kada je unutar koncertne dvorane ispaljen vatromet nešto prije ponoći.

- Sinoć je neovlašteni vatromet ispaljen u gomili tijekom mog koncerta u Torontu, napisala je na storyju svoga Instagram profila.

- Stvaranje sigurnog i inkluzivnog prostora na mojim nastupima uvijek mi je na prvom mjestu, a moj tim i ja jednako smo šokirani i zbunjeni događajima kao i svi vi. U tijeku je istraga o događajima i svi uključeni naporno rade kako bi otkrili kako je došlo do incidenta, dodala je Lipa.

- Oživljavanje showa za moje obožavatelje bilo je tako nevjerojatno iskustvo i jako mi je žao zbog svih koji su bili uplašeni, osjećali se nesigurno ili čiji je užitak u showu bio na bilo koji način ugrožen, napisala je te objavu zaključila sa ‘S ljubavlju, Dua‘.

image

Dua Lipa o incidentu na koncertu

Screenshot Instagram

Cindy Chung, službenica za odnose s medijima u policijskoj službi Toronta, rekla je za People da je troje posjetitelja koncerta zbrinuto nakon što su zadobili ‘vrlo male ozljede‘.

Posjetitelj koncerta također je razgovarao s medijima i primijetio da mnogi drugi sudionici vjerojatno nisu bili svjesni da je improvizirani vatromet bio neplaniran.

- Bilo je to na kraju, tijekom njezine posljednje pjesme, a konfeti su već izašli pa smo mislili da je to dio finala, rekao je.

- Nikoga to nije uznemirilo osim ljude koji su bili pored pozornice, ali bilo je stvarno strašno, dodao je.

Glasnogovornik tvrtke Maple Leaf Sports & Entertainment (MLSE) također je rekao časopisu People da posjetitelji svih događaja moraju proći kroz detektore metala prije nego što uđu u arenu.

Iz tvrtke su se oglasili i priopćenjem povodom događanja na nastupu pjevačice.

- Sinoć, na kraju koncerta u Scotiabank Areni, jedan je član publike zapalio neovlašteni i ilegalni vatromet na podu arene. Kao rezultat toga, troje sudionika primilo je manju pomoć na licu mjesta i mogli su otići kući bez daljnje medicinske pomoći, navodi se.

Tvrtka je tada napomenula da je obavijestila vlasti o tom pitanju.

- Kao jedno od najboljih mjesta u SAD-u, stvaranje sigurnog mjesta za svakog posjetitelja u Scotiabank Areni glavni je prioritet MLSE-a i odmah smo počeli raditi u suradnji s policijom u Torontu kako bismo u potpunosti istražili ovaj bezobzirni i opasni čin, napisali su.

- Kao i uvijek, zahvaljujemo policijskoj službi Toronta, medicinskom timu na licu mjesta, zaposlenicima i posjetiteljima koncerta na njihovoj brzoj podršci u reagiranju na ovaj incident, istaknuli su.

Lipa je trenutno na turneji Future Nostalgia Tour, kojom promovira svoj istoimeni album. Turneja je trebala započeti 2020., ali je bila odgođena zbog početka globalne pandemije. Na kraju je započela u Miamiju prošle veljače. Predviđeno je da će trajati do studenog, kada će Lipa završiti turneju s nastupom u Australiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:05