POSLJEDICE POTRESA

Turski glumac jedva susprezao suze: ‘Nemam riječi, obitelj mi je izgubljena u ruševinama‘

U Siriji je katastrofom pogođeno 10,9 milijuna ljudi, a u Turskoj čak 13,5 milijuna ljudi

Tamer Hassan i Ekin-Su Culculoglu

 Profimedia/

Britansko-turska filmska zvijezda gangsterskih filmova, Tamer Hassan, danas je jedva suspregnuo suze kada je otkrio da su članovi njegove obitelji izgubljeni u ruševinama potresa koji su odnijeli blizu 20 tisuća života u Turskoj i Siriji.

image

Tamer Hassan

Paul Treadway/Avalon/Profimedia/Paul Treadway/avalon/profimedia

Hassan, blizak prijatelj Dannyja Dyera i Rayja Winstonea, čija je kći Belle zvijezda reality showa ‘Love Island‘, sada vodi kampanju kako bi prikupio 100 tisuća funti za pomoć žrtvama potresa.

54-godišnji glumac pokušao je ne zaplakati dok je za Sky News govorio da mu je "nestala obitelj".

- Prilično smo zabrinuti zbog hladnog vremena. Nemam riječi. Svi smo uništeni. Obitelj mi je izgubljena. Ići ću u Tursku, pokušat ćemo pronaći put do najteže pogođenih područja, rekao je Hassan.

Inače, Hassan je rođen u New Crossu, jugoistočnom Londonu, ali Tursku smatra "svojom zemljom". Trenutačno pokušava prikupiti novac "kako bi pomogao onima kojima je potrebno", a u krizom pogođenu regiju otputovat će s Cipra, gdje trenutno boravi.

image

Tamer Hassan

Alx7nr/Backgrid Uk/Profimedia/Alx7nr/backgrid Uk/profimedia

Boksač koji je postao glumac proslavio se u svojim tridesetima kada je glumio u The Football Factory s Dyerom, zatim u "Layer Cake" s Danielom Craigom, a također se pojavio u filmu "Batman Begins" Christophera Nolana. Radio je i na serijama kao što su ‘NCIS‘ i ‘Igra prijestolja‘.

Među onima koji su raseljeni zbog tragedije su i rođaci pobjednice "Love Islanda", Ekin-Su Culculoglu, čija je šira obitelj bila prisiljena spavati vani nakon što su im domovi oštećeni ili uništeni.

image

Ekin-Su Culculoglu

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Više od 23 milijuna ljudi pogođeno je katastrofalnim potresima jačine 7,8 i 7,5 koji su pogodili Tursku i Siriju. Broj mrtvih približio se broju od 20 tisuća, ali još tisuće se vode nestalima. U Siriji je katastrofom pogođeno 10,9 milijuna ljudi, a u Turskoj čak 13,5 milijuna ljudi, prema podacima UN-a i turskih dužnosnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:04