ZLOČIN U HOTELU

Tuži legendarnog boksača: ‘Dohvatio me i nasilno penetrirao seksualnim predmetom u mene‘

Boksačka legenda navodno je dvaput seksualno napastovala direktoricu tvrtke koja proizvodi tekilu

Oscar de La Hoya

 Javier Rojas/Zuma Press/Profimedia

Boksačka legenda Oscar de La Hoya optužen je da je 2020. u Meksiku i LA-u dvaput seksualno napastovao direktoricu tvrtke koja proizvodi tekilu. Tijekom putovanja u Meksiko u ožujku 2020., gdje je posjetio destileriju Casa Mexico Tequila, navodno je, stoji u sudskoj tužbi, pokucao ženi na vrata hotelske sobe 'sa spuštenim hlačama do gležnjeva, a zatim se progurao u sobu i zavukao joj se u krevet'.

U tužbi, koja je podnesena na Višem sudu u Los Angelesu, navodi se da ga je žena potom 'gurnula iz kreveta i odvela do njegove sobe, otvorila mu vrata i odmah se vratila u svoju sobu'.

Izvršna direktorica spomenute tvrtke rekla je da je sljedećeg jutra, nakon što je primijetila da De La Hoya nije prisutan u grupnom obilasku destilerije, otišla u njegovu sobu kako bi ga probudila. Tvrdi da ju je on tada 'povukao u svoj krevet i seksualno napastovao'.

image

Oscar de La Hoya

Javier Rojas/Zuma Press/Profimedia

Kada se grupa vratila u Los Angeles, grupa rukovoditelja, uključujući i De La Hoyu koji je partner tvrtke Casa Mexico Tequila, otišla je na večeru u jedan restoran, a zatim su se vratili u kuću bivšeg boksača.

"U nekom trenutku, kada je De La Hoya bio sam sa ženom, dohvatio je jednu seks-igračku iz svoje kućne kolekcije. Bez njezina pristanka, De La Hoya je nasilno penetrirao tim predmetom u nju", stoji u tužbi, prenosi LA Times.

Žena, koja je tada bila relativno nova zaposlenica u tvrtki, rekla je osnivaču Donu Bucciju za navodni drugi seksualni napad, ali tvrtka nije poduzela ništa po tom pitanju. Izvršna direktorica u tužbi navodi da je pretrpjela seksualno uznemiravanje, spolnu diskriminaciju, osvetu i nezakoniti otkaz tijekom svog radnog staža u toj tvrtki.

"Bila je ozbiljno pogođena cijelom situacijom te je podnijela tužbu da se De La Hoyu pozove na odgovornost, kao i sve one koji su stvarali neprijateljsko radno okruženje u kojemu njezino zlostavljanje ne samo da je bilo tolerirano, već se i poticalo i odobravalo od strane rukovoditelja Case Mexico, Michaela Goocha i Roberta Crossana", rekla je za Times odvjetnica navodne žrtve, Sylvia Torres-Guillén.

'Kao osoba koja je preživjela ovakvu vrstu zlostavljanja, ona želi da drugi znaju da je ovakvo ponašanje neprihvatljivo - bez obzira na to tko ste. Tražit ćemo pravdu u njezino ime", dodala je.

De La Hoya je odbacio optužbe i rekao da se u 'današnjem svijetu, u kojem se vijesti vrte 24 sata dnevno, zlonamjerne i nepravedne optužbe tumače kao istina bez da se prilože dokazi koji bi ih potkrijepili.'

"Uvjeren sam da će moj pravni tim riješiti ovu stvar i dokazati moju nevinost", poručio je legendarni boksač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:04