StoryEditor
OSKAROVAC NA SUDU

TUŽITELJI ODUSTALI OD PROGONA KEVINA SPACEYJA 18-godišnjak ga optužio za seksualni napad, ali je odbio svjedočiti o porukama; glumac oslobođen sumnji

Kevin Spacey
 REUTERS

Američki tužitelji objavili su u srijedu da su odustali od kaznenog progona holivudskog glumca Kevina Spaceyja za navodni seksualni napad na 18-godišnjaka u baru u Nantucketu prije više od tri godine, prenose američki mediji.

Ured tužitelja okružnog suda u Nantucketu u Massachusettsu objavio je da odustaje od kaznenog progona zbog "nedostupnosti oštećenika u svojstvu svjedoka", piše The Hollywood Reporter.

Spacey (59) je bio optužen za navodni seksualni napad na 18-godišnjeg zaposlenika restorana 2016. godine na otoku Nantucketu.

Na saslušanju prije tjedan dana oštećeni je odbio svjedočiti o tome je li obrisao svoje sms poruke koje je slao Spaceyju.

Prošle godine, mjesec dana nakon pokretanja kaznenog postupka, majka navodne žrtve na konferenciji za novinare optužila je Spaceyja da je seksualno napastvovao njezina sina nakon što mu je kupio alkohol. U Sjedinjenim Državama nije legalna konzumacija alkohola za mlađe od 21 godine starosti.

Oskarovac Spacey u međuvremenu se našao na meti višestrukih optužbi za seksualno uznemiravanje i napastovanje. Netflix, na kojemu se prikazuje televizijska serija "Kuća od karata" u kojoj je Spacey imao glavnu ulogu, također je prekinuo sve veze s glumcem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 15:25