FRANKIE MUNIZ

TUŽNA ISPOVIJEST ZVIJEZDE SERIJE MALCOLM U SREDINI 'Pretrpio sam devet moždanih udara, ja se te serije, kao ni gomile drugih stvari, uopće ne sjećam'

 
 Profimedia, Alamy

U ponedjeljak u emisiji ‘Ples sa zvijezdama’ Frankie Muniz, glumac poznat kao ‘Malcolm u sredini’, podijelio je s gledateljima prilično neuobičajeno zdravstveno stanje s kojim se pokušava nositi. 31-godišnji Muniz iznenadio je obožavatelje otkrivši da ima velikih problema s dugoročnim pamćenjem.

U razgovoru za magazin People Muniz je nakon nastupa s profesionalnom plesačicom Witney Carson otkrio da nije uvijek otvoreno razgovarao o svom problemu. ‘O tome zapravo nikad nisam htio pričati jer se radi o meni i mom životu. Međutim, razgovarali smo o ‘Malcolmu u sredini’ i kako sam počeo glumiti, a ja se gotovo uopće ne sjećam snimanja serije’, rekao je.

Rekao je da se situacija sa snimanja Foxove serije počinje prisjećati tek nakon što odgleda neku epizodu od sedam sezona koliko se emitiralo između 2000. i 2006. godine. ‘U posljednjih deset godina mama bi prepričavala izlete na koje smo išli ili neke velike događaje na kojima smo bili, a za mene su to sve nove priče. Ne znam točan uzrok gubitku pamćenja. Nisam to puno istraživao, jednostavno sam mislio da je moj mozak takav i da je to normalno. Nisam znao da bih trebao zapamtiti kako sam bio na dodjeli nagrada Emmy kad sam bio mali. Ne volim doktore. Svaki put kad posjetim liječnika, kažu mi da sam lud’, rekao je Muniz.

Glumac je 2009. godine preživio tešku prometnu nesreću dok je još nastupao kao profesionalni vozač automobilskih utrka i tad je imao potres mozga. Kaže da mu zdravstveno stanje ne utječe na želju da se i dalje bavi glumom.

U svemu mu pomaže i djevojka Paige koja svaki dan u dnevnik zapisuje što rade i kako provode dan. ‘Ona je divna. Sve zapisuje samo zato što se ja rastužim kad shvatim da sam nešto zaboravio. Zapisuje u dnevnik kako bih svaki dan mogao pogledati i to je stvarno sjajno osim što fantastično piše. Počela je s tim prije godinu dana i nadam se da će nastaviti. Prekrasna je. Podržava me u svemu. Nadam se da ćemo imati još puno zajedničkih uspomena’, rekao je.

Muniz nije siguran kako je gubitak pamćenja počeo i kad se dogodio prvi put: ‘Imao sam devet potresa mozga i cijeli niz malih moždanih udara. Ne kažem da to ima veze što ne pamtim dobro. Iskreno, nikad nisam otišao doktoru na detaljnu obradu da saznam zašto zapravo ne pamtim kako treba. Iskreno, nikad nisam ni pričao o tome.’

Glumac je već ranije otkrio da je prvi mali moždani udar, kad se nakratko prekine dovod krvi u mozak, imao 2012. Za raziku od moždanog udara ovaj oblik nema trajne posljedice. No, odonda je imao, procjenjuje, oko 15 malih moždanih udara.

Bryan Cranston (61), koji je glumio oca u seriji ‘Malcolm u sredini’, također je prokomentirao tu temu: ‘Rekao sam mu da ne brine o stvarima koje pamti i koje ne pamti. To su i dalje njegova iskustva. A to je moj posao, da mu to govorim.’

‘Godina koju najbolje pamtim je 2017. jer sam tad naučio živjeti u sadašnjosti. Zadovoljan sam glumačkom karijerom, zadovoljan sam s odlukom da vozim utrke i da se posvetim glazbi. Čak i ako se ne mogu sjetiti svega, sretan sam’, zaključio je Muniz.

Actor Bryan Cranston poses with actor Frankie Muniz (L) during ceremonies unveiling his star on the Hollywood Walk of Fame in Hollywood July 16, 2013. Cranston and Muniz starred in the comedy series
Fred Prouser / REUTERS
Bryan Cranston i Frankie Muniz 2013.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:00