BLISKI IZVORI POTVRDILI

Tužne vijesti s kraljevskog dvora: Kalendar princeze Kate prazan je sve do kraja godine, to znači samo jedno...

Izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da se princezin povratak u javnost odgađa ‘zbog izbjegavanja stresa i tjeskobe‘

Princeza od Walesa

 Bbc Studios/Avalon/Profimedia/Bbc Studios/avalon/profimedia

"Brojni zaposlenici trebaju znati točan raspored događanja nekoliko mjeseci unaprijed. Katein kalendar, rekli su mi, prazan je sve do kraja godine. Ništa nije isplanirano. Kako stvari stoje, ne treba očekivati da će se ona u javnosti do kraja ove godine" izjavio je insajder iz Kensingtonske palače za portal Daily Beast.

Princeza od Walesa nije viđena još od Božića prošle godine. U veljači je službeno priopćena da je bila na kirurškom zahvatu "u trbušnoj šupljini" te da bi se njezin povratak dužnostima mogao očekivati do početka svibnja. No, 22. ožujka princeza se obratila javnosti te u vrlo emotivnoj izjavi rekla da boluje od raka te prolazi preventivne tretmane kemoterapijom. Bila je to šokantna vijest za mnoge.

image

Kate i William s djecom Georgeom, Louisom i Charlotte

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Britanci vape za bilo kakvim informacijama o zdravlju i liječenju najomiljenije članice kraljevske obitelji no njih nema, a kada se nešto i pojavi u medijima, baš kao ova iz Daily Beasta, nisu pretjerano optimistične najave povratka kakve bi mnogi željeli čuti.

Portal citira i navodnog "bliskog prijatelja" princa i princeze od Walesa, budućeg kralja i kraljice, koji tvrdi da je glavni razlog za tako dugo Kateino izbivanje i prazan kalendar - "briga za njezino tjelesno i mentalno zdravlje".

- Za Kate je sada ključno izbjegavanje svih oblika stresa i tjeskobe. Ono što mora raditi je brinuti se za sebe, činiti sve da bi joj što prije bilo bolje. - rekao je taj prijatelj.

image

Princeza Catherine i princ William u Anmer Hallu 2020. godine

Backgrid/backgrid Usa/profimedia/Backgrid/backgrid Usa/profimedia

Dodao je kako će uskoro, čim završi školska godina, cijela obitelj preseliti u Sandringham u Norfolku. Taj golemi posjed kojem je uz dvorac Balmoral u Škotskoj vlasnik vladajući Windsor, osigurat će Kate, Williamu i njihovoj djeci veću privatnost i mir. Na posjedu se nalazi i Anmer Hall, kuća u kojoj su William i Kate živjeli nekoliko godina, prije no što će preseliti u Adelaide Cottage u Windsoru, ponajviše radi polaska djece u školu i blizine pokojnoj kraljici Elizabeti II.

Trenutno, čini se da Kate uopće ne izlazi iz svojeg doma, a izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde da su netočne glasine da ona povremeno vozi Georgea, Charlotte i Louisa u školu Lambrook koja je od Windsora udaljena 15-ak kilometara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 10:16