JAVNO PROGOVORILA

Tužno priznanje ikone 90-ih: ‘Trajno sam deformirana, dosta mi je ovakvog života i samoprijezira‘

Već se godinama govori o njezinom neprepoznatljivom izgledu, a sada je slavna manekenka otvoreno podijelila svoju tužnu priču
Linda Evangelista
 Balawa Pics/profimedia

Manekenka Linda Evangelista zajedno je s Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington i Tatjanom Patitz činila čuvenu petorku koja je vladala modnim pistama poznatih svjetskih dizajnera tijekom devedesetih godina.

No, posljednjih nekoliko godina pisalo se o drastičnoj promjeni izgleda slavne Linde Evangeliste, a ona se sve rijeđe pojavljivala u javnosti. Sada je po prvi put nakon pet godina agonije progovorila o svom izgledu.

"Danas sam napravila veliki korak k ispravljanju pogreške koju sam pretrpjela i čuvala za sebe više od pet godina. Za sve moje pratitelje koji su se pitali zašto nisam radila dok su karijere mojih vršnjakinja napredovale, razlog je taj što sam trajno unakažena Zeltiq CoolSculpting metodom čiji su rezultati suprotni od onoga što mi je bilo obećano. Povećale su se, a ne smanjile masne ćelije i ostavile trajnu deformaciju, čak i nakon dvije bolne, neuspješne operativne korekcije. Postala sam, kako su mediji opisali, 'neprepoznatljiva'. Razvila sam Paradoxical Adipose Hyperplasiu, što je bio jedan od rizika kojih nisam bila svjesna prije nego što sam se podvrgnula estetskom zahvatu. PAH me nije koštao samo sredstava za život, već me gurnuo u krug duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprijezira", otvoreno je napisala manekenka i najavila da kreće naprijed, iako je već umorna od ovakvog života.

"Ovom tužbom krećem naprijed da se oslobodim srama i izlazim u javnost sa svojom pričom. Umorna sam od ovakvog života. Htjela bih izaći kroz vrata uzdignute glave, unatoč tome što više ne ličim na sebe", zaključuje tužna manekenka.

Njezino priznanje pogodilo je obožavatelje i pratitelje na društvenim mrežama, a njezine slavne kolegice odmah su joj uputile podršku.

image
Linda Evangelista nakon estetskog zahvata
Elder Ordonez/Instar Images/Profimedia

"Aplaudiram ti na hrabrosti i snazi da podijeliš svoje iskustvo i što nisi više taoc toga. Znaš da te volim. Mi te svi volimo. I uvijek ćemo biti tu za tebe. Ne mogu zamisliti bol kroz koju si mentalno prolazila ovih pet godina. Sada si slobodna. Sjeti se i uvijek znaj tko si, što si postigla i svog utjecaja koji si imala na ljude i njihove živote. I dalje to radiš, do današnjeg dana kada si podijelila svoju priču. Ponosna sam na tebe, i podržavam te u svakom koraku do kraja", poručila joj je kolegica Naomi Campbell.

"Potrebna je ogromna hrabrost i snaga da se napišu ove riječi. Slomila sam se kada sam ovo pročitala i ostala u suzama. Ne samo zato što sam u svom srcu znala da si tiho prolazila kroz nešto osobno duboko i uznemirujuće, već zato što sam mislila da je to zbog ožiljaka koje život ostavi na svima nama, bilo fizičkim, bilo emotivnim, i koliko patimo uglavnom sami i u tišini. Važno je i prelijepo kada netko napravi korak, izađe iz svoje tišine i bude brutalno iskren i stvaran. Hvala ti što si lijepa i izvana i iznutra", poručila joj je Helena Christensen.

"Hvala ti što si podijelila ovo s nama i uvijek i zauvijek ćeš biti ikona, bez obzira na sve. Toliko te volimo", poručila je Tatjana Patitz, a javila se i slavna Cindy Crawford: "Linda, tvoja snaga i životna esencija su zauvijek prepoznati i uvijek ćeš biti ikona."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 02:49