MARGARET NOLAN

U 76. godini preminula je Bondova djevojka koja je bila ikona filma ‘Goldfinger‘ i lice s postera

Uloga u ‘Goldfingeru‘ donijela joj je nevjerojatnu slavu i utrla karijerni put u svijetu glume i manekenstva
Sean Connery i Margaret Nolan
 Tcd/vp/lmkmedia/Landmark/Profimedia

Fatalna Bondova djevojka, engleska vizualna umjetnica, glumica i glamurozni model Margaret A. Nolan umrla je u 76. godini, javlja britanski Mirror.

Filmski redatelj Edgar Wright podijelio je tužnu vijest o njenoj smrti na Twitteru u podužoj objavi odavši počast glumici, koja je najpoznatija po ulozi fatalne plavokose zvane Dink u filmu 'Goldfinger' (1964.), trećem filmu o britanskom tajnom agentu Jamesu Bondu i ujedno trećem sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi.

Upravo se Nolan pojavila obojena sva u zlatno na posteru za filmski hit 'Goldfinger', dok je u filmu pak, njena plavokosa glumačka kolegica Shirley Eaton, u ulozi Jill Masterson, ta koju famozno bojaju u zlato, a Nolan ima tek manju ulogu ljepotice Dink koja masira Bonda uz hotelski bazen.

“Imam tužnu dužnost izvijestiti da je preminula glumica i umjetnica, veličanstvena Margaret Nolan”, napisao je na Twitteru 46-godišnji filmaš.

Nolan je glumila u filmovima koje danas smatramo kultnima među kojima je i film o Beatlesima “Hard Day's Night” i u seriji filmova “Carry On”.

"Bila je sredina Vennovog dijagrama svega cool u 60-ima; pojavila se s Beatlesima, bila je izvanredna u Bondu i bila je dio 'Carry On' glumačke ekipe”, nastavio je Wright.

image
Express

“Ona je bila model pobojan u zlato u kultnom 'Goldfingerovom' najavnom posteru (glumila je i Dink u filmu), pojavila se u klasiku 'A Hard Day's Night', 'Carry On Girls', 'No Sex Please', 'We're British' i mnogim drugima, stvarajući svoj imidži glamurozne dive.”

Redatelj je potom nastavio nabrajati neke od poznatih projekata u koje je Margaret bila uključena.

“Također se pojavila u seriji 'Q...' Spikea Milligana, 'Steptoe & Son', 'The Likely Lads', 'Morecambe & Wise' i 'The Sweeney'. Bila je duboko uključena u političko kazalište i odnedavno je i sama stvarala vizualnu umjetnost; dekonstruirala je svoje vlastito glamurozno modeliranje u nizu fotomontaža."

Wright je svoju objavu zaključio osobnom bilješkom o suradnji s Margaret prošle godine.

image
Glumica Margaret Nolan 1971.
Stanley Sherman

“Radio sam s njom prošle godine jer je igrala malu ulogu u 'Last Night In Soho'. Bila je tako smiješna, britka i, kao što možete zamisliti, puna najnevjerojatnijih priča. Tako mi je drago što sam je upoznao. Moje srce je s njezinom obitelji i svima koji su je voljeli. Puno će nam nedostajati”, napisao je.

Margaretin sin Oscar Deeks potvrdio je da je preminula još 5. listopada.

Glumica je rođena 29. listopada 1943. u Somersetu, a odrasla je u Londonu. Započela je karijeru kao model, noseći ime Vicky Kennedy u ranim 60-ima, ali vratila se na svoje rođeno ime čim je počela glumiti.

image
Margaret Nolan 2012.
Lfi/photoshot/Avalon Editorial/Profimedia

Odbila je priliku da dvije godine putuje oko svijeta kako bi promovirala film o Bondu kao Goldfinger model jer je željela nastaviti svoju glumačku karijeru.

Kampanja Goldfinger dovela ju je i do fotografiranja za časopis Playboy.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:13