TUŽNA VIJEST

U 82. godini preminuo Clarence Williams III., zvijezda kultnog filma ‘Purple Rain‘

Cijenjeni američki glumac umro je u svojem domu u Los Angelesu od posljedica raka debelog crijeva
Clarence Williams III.
 Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Američki glumac Clarence Williams III., najzapaženiji po ulozi policajca Linca Hayesa u američkoj krimi TV seriji "The Mod Sqad", preminuo je u dobi od 81 godine u svojem domu u Los Angelesu od posljedica raka debelog crijeva, obavila je u nedjelju njegova agentica Peg Donegan.

Williams je rođen u New Yorku 21. kolovoza 1939.

U Americi se proslavio ulogom u američkoj krimi seriji "The Mod Sqad", u kojoj je glumio s Michaelom Coleom i Peggy Lipton. Serija se emitirala u programu ABC-ja od 1968. do 1973.

Filmska ga publika pamti i po ulozi oca u filmu "Purple Rain" u kojem je debitirao legendarni pjevač Prince kao The Kid, po ulozi FBI agenta Rogera Hardyja u TV seriji "Twin Peaks", dobrom policajcu u "Deep Coveru", a zapaženu ulogu ostvario je i u filmu "Sugar Hill" s Wesleyjem Snipesom.

Karijeru je započeo u filmu "Dark of the Moon", a glumio je i na Broadwayu u predstavi "The Great Outdoors".

Uloga u filmu "Slow Dance on the Killing Ground" donijela mu je nagradu Theatre World Award i nominaciju za nagradu Tony, stoji u objavi.

U četrdesetgodišnjoj karijeri glumio je u brojnim serijama i filmovima među kojima su: "52 Pick-Up", "Against the Wall", "Reindeer Games", "The General's Daughter", "American Gangster", "Half Baked" i "Lee Daniels' The Butler".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:20