CLORIS LEACHMAN

U 94. godini preminula legendarna baka iz ‘Malcolma u sredini‘: ‘Nitko nije bio poput nje...‘

‘Nepredvidljivost bila je dio njezine čarolije bez premca‘, napisala je u in memoriamu njezina menadžerica
Cloris Leachman
 Screenshot iz serije

Legendarna baka iz "Malcolma u sredini" Cloris Leachman preminula je u 94. godini. Riječ je o oskarovki te vlasnici čak devet Emmyja. I za spomenutu ulogu u "Malcolmu" dobila je Emmyja, a Oscara za najbolju sporednu glumicu u filmu "Posljednja kino predstava" iz 1971. godine.

Kako prenose svjetski mediji, Cloris je umrla prirodnom smrću u svojem domu u Encinitasu u Kaliforniji. Zanimljivost je i ta što poznata glumica nije mirovala niti pretkraj života. U svojim devedesetima snimila je dva filma, tijekom 2019. i 2020. godine, no njihovu premijeru nije uspjela dočekati.

image
Lee Celano

- Nitko nije bio poput Cloris. Imala je sposobnost jednim pogledom slomiti vam srce ili nasmijati vas do suza. Nikad niste znali što će Cloris reći ili učiniti, i ta nepredvidljivost bila je dio njezine čarolije bez premca - napisala je u priopćenju njezina menadžerica Juliet Green.

image
Frederick M. Brown/Getty Images/Profimedia

Iz davno propalog braka s Georgeom Englundom, koji je trajao od 1953. do 1979. godine, imala je petero djece, četiri sina i kćer, no sina Briana izgubila je 1986. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:59