ŽIVOT JE NIJE MAZIO

U djetinjstvu je gladovala, a sad se udala za jednog od najbogatijih Francuza

Rusku manekenku otac je napustio dok je još bila beba, a vršnjaci su je maltretirali i stigmatizirali zbog teško bolesne sestre
Natalia Vodianova i Antoine Arnault 
 Natalia Vodianova/East2west News/Profimedia

Natalia Vodianova, 38-godišnja ruska manekenka i jedna od najljepših žena svijeta, u ponedjeljak se na intimnoj, građanskoj ceremoniji u Parizu udala za dugogodišnjeg partnera, francuskog biznismena i bogataša Antoinea Arnaulta (43).

Par je u vezi od 2011. i roditelji su dvoje djece - dječaka Maxima (6) i Romana (4). Model s prvim suprugom Justinom Portmanom ima još dva sina i kćer.

Lijepa Ruskinja za vjenčanje je izabrala haljinu sunarodnjakinje, dizajnerice Ulyane Sergeenko, a uzvanici su zbog pandemije koronavirusa nosili zaštitne maske.

Natalia i Antoine "sudbonosno da" prvotno su trebali izreći 27. lipnja u drevnoj opatiji Saint-Pierre d’Hautvillers na sjeveroistoku Francuske, no zbog covida-19 morali su pomaknuti datum. Očekuje se da će drugu, veću ceremoniju novopečeni supružnici organizirati čim to bude moguće.

View this post on Instagram

OUI! ???

A post shared by Natalia Vodianova (@natasupernova) on

Inače, Vodianova je odrasla u siromašnoj četvrti u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu. Odgojile su je majka i baka, a ima i dvije polusestre, od kojih je jedna osoba s invaliditetom - Oksana, naime, ima cerebralnu paralizu, a dijagnosticiran joj je i autizam. Otac je Nataliju napustio dok je još bila beba, a u kontakt su stupili tek nakon što se ona proslavila u svijetu mode.

Kao tinejdžerica, Natalia je majci pomagala prodavati voće na ulici, a kasnije je s prijateljem postavila vlastiti štand za voće kako bi financijski pomogla obitelji i izvukla se iz siromaštva.

- Mamu je drugi muž ostavio jer se nije mogao nositi s bolešću vlastita djeteta, moje sestre... Vrlo rano morala sam naučiti kuhati, brinuti se o sebi, morala sam odrasti... Često sam bila gladna, bilo je dana kad sam jela samo juhu iz vrećice... Sestra i ja deset godina spavale smo na istom krevetu, nosila sam tijesne cipele jer nismo imali novca za nove, ali sve to nije ništa naspram vršnjačkog maltretiranja kojemu sam bila izložena...

Pljuvali su me i govorili mi da sam prljava poput sestre, da me ne žele u svojoj blizini jer će se otrovati... I dandanas imam ožiljak na čelu, netko me gađao nečim metalnim, sjećam se da sam krvarila... - prisjetila je Vodianova u jednom intervjuu.

S 15 godina upisala se u manekensku školu, a sa 17. je otišla živjeti u Pariz, gdje je odmah potpisala ugovor s agencijom Viva Models. Punih osam sezona bila je muza poznatog dizajnera Calvina Kleina, a u bogatoj i uspješnoj karijeri surađivala je s Guerlainom, Givenchyjem, Pradom, Chanelom, Guccijem...

Tvrtka Mattel 2016. godine kreirala je prvu rusku Barbie lutku pod njezinim imenom.

Vodianova je i osnivačica zaklade "Naked Heart", filantropske organizacije koja se zalaže za pomoć djeci s posebnim potrebama i njihovim obiteljima. Također je i članica Međunarodnog upravnog odbora Special Olympics, najveće svjetske sportske organizacije za djecu i odrasle s intelektualnim poteškoćama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. listopad 2021 11:31