OBITELJSKA TRAGEDIJA

U DOBI OD 44 GODINE UMRLA KĆI BILLA COSBYJA Imala je brojne zdravstvene tegobe, a iako je voljela privatnost, javno je stala u obranu svojega oca

 
 Facebook

Kći Billa Cosbyja, Ensa, umrla je u petak u dobi od 44 godine na imanju obitelji Cosby u saveznoj državi Massachusetts, javljaju američki mediji.

Iako uzrok smrti još nije poznat, zna se da je Ensa imala brojne zdravstvene tegobe, a neki nagađaju i da je čekala trensplantaciju bubrega.

Radila je kao instruktorica joge u studiju nekoliko kilometara udaljenom od Shelburne Fallsa, velikog obiteljskog imanja na kojem je i umrla.

Ensa je drugo dijete Billa i Camile Cosby, a osim nje, par ima još troje djece: Eriku (52), Erinn (51) i Evina (41). Prvi sin Cosbyjevih, Ennis, ubijen je 1997. kad mu je bilo 27 godina, prilikom pokušaja otmice automobila u Los Angelesu.

Ensa se nije puno eksponirala u javnosti, a zna se tek da se 2013. udala za Martina McLeana, te da je imala jedno dijete iz prethodne veze, dok je njezin muž imao četvoro djece iz prethodnih veza. Jednog njegovog sina, tad 21-godišnjaka, 2015. godine ubio je jedan prijatelj s čak 70 uboda nožem u leđa.

Facebook

Iako nije voljela svjetla reflektora i medije, Ensa je stala u obranu svojega oca optuženog za seksualno napastovanje brojnih žena.

- Volim privatnost i odabrala sam miran život. No, zbog moje djece, nećaka i oca ne mogu više samo mirno sjediti. Optužbe protiv mojega oca su pristrane, a kad se pokušao braniti, ponovno je tužen na građanskom sudu. Optužbe su postajale sve strašnije i reputacija moga oca je sve više propadala, a njegov legendarni rad odbačen je bez ikakvih dokaza, rekla je u jednom od rijetkih medijskih istupa.

- Čvrsto vjerujem da je moj otac nevin i mislim da je rasizam u cijeloj priči odigrao veliku ulogu. Moj otac je javno linčovan u medijima. Moja obitelj, moja kći, moja nećakinja i nećak morali su bespomoćno stajati sa strane i to gledati i svjedočiti dvostrukom standardu kad pokušavajući zaštititi prava jednog čovjeka oduzmete prava drugome. Izložiti nevinu djecu takvim optužbama protiv nekoga koga vole i tko je prema njima bio jako dobar, više je nego okrutno, izjavila je.

Ensa Cosby bit će pokopana na imanju Cosbyjevih, baš kao i njezin brat Ennis.

Ensa se pojavila u jednoj epizodi popularnog Cosby Showa (prva slijeva, u crnoj majici i narančastim hlačama):

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:31