BUBNJAR OFFSPRINGA

‘U dogovoru s liječnikom nisam se cijepio zbog sindroma od kojeg bolujem. Bend me sada ne želi na turneji...‘

Pete Parada, bubnjar popularnog američkog benda Offspring, izvijestio je fanove je da se neće moći pridružiti svom bendu na turneji
Pete Parada
 Ctk/Alamy/Alamy/Profimedia

Pete Parada (48), bubnjar popularnog američkog benda Offspring, izjavio je da se neće moći pridružiti svom bendu na turneji jer nije cijepljen, prenosi CNN.

Na svom Instagram profilu u poduljoj je objavi poručio da želi podijeliti "neke teške vijesti".

- Liječnik mi je savjetovao da ne primim cjepivo koje štiti od covida-19 s obzirom na vlastitu povijest bolesti i sve već poznate nuspojave od novih cjepiva. Pokupio sam covid-19 prije godinu dana i imao sam blage simptome. Uvjeren sam da bih opet bez problema pobijedio taj virus, ali nisam siguran kako bi cijepljenje utjecalo na moju bolest, sindrom Guillain-Barre, od kojega bolujem od djetinjstva, napisao je.

Guillain-Barréov sindrom je oblik akutne polineuropatije što stvara naglo pogoršanje mišićne slabosti, koja katkada dovodi do paralize. Taj sindrom je nedavno naveden kao jedna od mogućih nuspojava AstraZenecinog i Johnson&Johnsonovog cjepiva.

Kako podsjeća CNN, delta varijanta koronavirusa širi se brže među necijepljenima te su zahtjevi organizatora koncerata u Americi sve veći, pa je potvrda o cijepljenju jedan od sve češćih uvjeta za nastup.

- S obzirom da nisam u mogućnosti udovoljiti zahtjevima glazbene industrije, nedavno je odlučeno da moja nazočnost u studiju i na turneji nije sigurna, napisao je.

- Sve ovo pišem kako bih vam objasnio zašto me nećete viđati na koncertima. Također, želim podijeliti svoju priču kako bih onima koji također prolaze kroz agoniju i izolaciju poručio da nisu baš sasvim sami.

image
Gitarist Offspringa Noodles i Pete Parada
Mediapunch/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia

Pete Parada ističe da nema negativnih stavova prema članovima benda zbog toga.

- Oni su učinili ono što smatraju najboljim za bend, ja sam učinio isto. Mojoj Offspring obitelji želim sve najbolje prilikom povratka na turneju, poručio je.

Offspring započinje turneju 1. rujna u Austinu, a nakon američke turneje u studenome se sele u Europi, a prvi europski koncert trebali bi održati u Dublinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:01