STRANE PRODUKCIJE

U Hrvatskoj završeno snimanje potencijalne hit serije, u Pulu uskoro dolazi i David Hasselhoff

Na Hvaru se snimala serija "Conversation with Friends", to jest prva sezona serije koja će imati 12 epizoda
David Hasselhoff na snimanju serije 'Ze Network'
 Matthias Wehnert/Alamy/Alamy/Profimedia

Na Hvaru je prije nekoliko dana završilo snimanje britanske serije "Conversation with Friends". Riječ je o projektu kojeg producira kompanija Element Pictures za BBC Three i Hulu prema istoimenom bestseleru Sally Rooney iz 2017. čiji je debitantski roman postao svjetski hit.

Ekipa je na Hvaru boravila prema dostupnim informacijama više od mjesec dana, iako se na IMDb-u, najvećem filmskoj bazi podataka navodi i dalje kao lokacija isključivo Dublin u Irskoj. Servisna produkcija serije bila je Ambasada Studio, čija je osnivačica Erika Milutin Diller iz Embassy Filmsa koja je stajala i iza snimanja HBO-ovog svjetskog megahita kada se snimao u Hrvatskoj - serije "Igre prijestolja".

Što se tiče "Conversation with Friends", to je prva sezona serije koja će imati 12 epizoda, a četvero glavnih junaka iz knjige - studentice Frances koja je narator i njezinu najbolju prijateljicu te bračni par Melissu i Nicka tumače Alison Oliver, Sasha Lane Jemima Kirke i Joe Alwyn. Radi se o mladim glumcima, no bolji poznavatelji svijeta showbusinessa znat će o kome se radi.

Primjerice, 30-godišnji Alwyn pored sve respektabilnije glumačke karijere (glumio je među ostalim u filmu hvaljenog redatelja Ang Leeja "Billy Lynn's Long Halftime Walk"), ujedno je i glazbenik, no djeluje pod pseudonimom William Bowery. Barem je tako bilo za album Taylor Swift "Folklore", za koji je Alwyn koproducirao čak šest pjesama, a koji je na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Grammy odnio nagradu za najbolji album godine.

Najjače ime ove serije ipak je Lenny Abrahamson koji je zajedno s kolegicom Leanne Welham angažiran kao redatelj "Conversation with Friends". Naime, Abrahamson je pored hvaljene crne komedije "Frank", redatelj i filmske uspješnice "Soba" iz 2015. ili kako naslov glasi u originalu na engleskom "Room" u kojoj je glavnu ulogu imala fantastična Brie Larson, a film je nominiran i za nagradu Oscar.

Serija bi na male ekrane trebala stići iduće godine. Glumačka ekipa sve do pred sam kraj snimanja, vjerojatno obvezana ugovorom, nije objavljivala slike s Hvara, no nakon što je pala zadnja klapa neki od njih su postavili fotografije poput Joe Alwyn.

Inače, krajem ljeta završeno je snimanje i švedske serije "Spotify untold" (hrvatski partneri kao servisna produkcija bila je MP - filmska produkcija) te film redatelja Brandona Cronenberga "Infinity pool" s Alexanderom Skarsgårdom koji se snimao u Šibeniku, a taj projekt je zapravo hrvatska manjinske koprodukcija (tvrtka 4film). U Hrvatskoj trenutno traje, prema onome što nam otkrivaju u HAVC-u, snimanje njemačkog filma "Faraway" i ruske serije "Anna K."

U snimanje uskoro kreće i njemačka serija "Ze Network" čiji su hrvatski partneri kao servisna produkcija Blue Sky Adriatic. Ekipa je već u Istri, točnije u Puli, a u njoj samog sebe glumi 69-godišnji David Hasselhoff, zvijezda serije "Baywatch".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:40